Τη Δήλωση για τον τερματισμό του χειρουργικού ευνουχισμού των χοίρων παρουσιάζει η Κομισιόν αύριο

Συνάντηση στις Βρυξέλλες διοργανώνει αύριο 25 Φεβρουαρίου η Επιτροπή, για να παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή Δήλωση σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις για το χειρουργικό ευνουχισμό των χοίρων.

Η Δήλωση έχει ως στόχο να σταματήσει εθελοντικά το χειρουργικό ευνουχισμό των χοίρων από την 1η Ιανουαρίου 2018.Η Δήλωση απευθύνει επίσης έκκληση για τη θέσπιση μιας ευρωπαϊκής σύμπραξης για το θέμα αυτό, προκειμένου να αναπτυχθούν τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και να εξασφαλιστεί ότι το κόστος θα είναι δίκαια μοιρασμένο.

Η Δήλωση θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα είναι εκπρόσωποι των κρατών-μελών, της βιομηχανίας, των γεωργικών οργανώσεων, οργανώσεων προστασίας των ζώων).

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, εκπρόσωποι των Ευρωπαίων γεωργών, της βιομηχανίας κρέατος, του λιανεμπορίου, αλλά και επιστήμονες, κτηνίατροι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προστασίας των ζώων συνεργάστηκαν για να προετοιμάσουν τη Δήλωση και δεσμεύτηκαν σε ένα σχέδιο για τον εθελοντικό τερματισμό του χειρουργικού ευνουχισμού των χοίρων στην ευρωπαϊκή επικράτεια (λεπτομέρειες εδώ).

Επαγγελματικές οργανώσεις του τομέα του χοίρειου κρέατος, από παραγωγούς μέχρι εμπόρους λιανικής, θα ενθαρρυνθούν να εγκρίνουν τη Δήλωση βάζοντας την υπογραφή τους στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών.

You might also like