Ευρω-κινεζικές επαφές για τρόφιμα ποιότητας

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Ντάτσιαν Τσίολος, πρόκειται να επισκεφθεί την Κίνα από τις 20 έως τις 25 Μαρτίου, σε ένα ταξίδι με μεγάλη εμπορική σημασία για την ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων ποιότητας που φέρουν γεωγραφική ένδειξη.

Ο Επίτροπος θα συνοδεύεται από 30 κορυφαία στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Στις συναντήσεις με την κινεζική κυβέρνηση, ο Επίτροπος θα διερευνήσει τις δυνατότητες για αμοιβαία αναγνώριση τροφίμων και ποτών με Γεωγραφική Ένδειξη, από την Κίνα και την Ευρώπη.

Η επίσκεψη του κ. Τσίολος θα σημάνει και την επίσημη έναρξη ενός τεράστιου εμπορικού προγράμματος ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Κίνα.

Όπως ανακοινώνει η Κομισιόν, σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι να εμπνεύσει ενδιαφέρον στους Κινέζους καταναλωτές για την ποιότητα των προϊόντων που προέρχονται από την Ευρώπη. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 3.200 εγγεγραμμένα τρόφιμα, κρασιά και αλκοολούχα ποτά στα οποία έχει χορηγηθεί ειδικό καθεστώς, όπως οι Γεωγραφικές Ενδείξεις, επειδή εξ ολοκλήρου ή εν μέρει παράγονται σε μια δεδομένη γεωγραφική περιοχή με αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και παραδόσεις. Η Κίνα έχει επίσης έναν πλούτο παραδοσιακών προϊόντων και ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συναντήσει τους ομολόγους του στην κινεζική κυβέρνηση για να συζητήσουν τους καλύτερους τρόπους για την αμοιβαία προστασία αυτών των ονομασιών και την προώθησή τους στην ευρωπαϊκή και την κινεζική αγορά.

You might also like