Αντιδράσεις για το ν/σ των συνεταιρισμών

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους συνεταιρισμούς. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ το αποκαλεί "πολιτικό και νομικό έκτρωμα", ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν διαφωνίες. Το κείμενο που κατατέθηκε είναι αρκετά διαφορετικό από το κείμενο που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση και στην ουσία ρυθμίζει αρκετά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΑΑ&Τ.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεδρίασή της αύριο (29/3) αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του νομοσχεδίου, αν και από τις δηλώσεις του προέδρου της Τζ. Καραμίχα φαίνεται η αρνητική της θέση: «Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις, που αν ψηφιστούν ως έχουν, εκτός του ότι είναι άκρως αντισυνταγματικές, μας φέρνουν πίσω στη δεκαετία του ’80, στο νόμο 1541. Νόμος, που εθεωρήθη αποτυχία και που δεν μπορούσε πολιτικά να τον υποστηρίξει ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ», τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. βουλευτή Κοζάνης Γ.Κασαπίδη, «Το Σχέδιο Νόμου  που ανακοινώθηκε, μέχρι την τελική ψήφιση του, χρειάζεται πολύ δουλειά και σύνθεση γόνιμων και τολμηρών προτάσεων για να είναι ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό. Προς την κατεύθυνση αυτή ως Ν.Δ. έγκαιρα θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων του συνεταιριστικού κινήματος».

Να μετατρέψει τους συνεταιρισμούς σε ιδιωτικές εταιρείες προσπαθεί η κυβέρνηση σημειώνει το τμήμα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΝ.

 

You might also like