Στη Γερμανία η 6η Διεθνής Διάσκεψη για το Χοιρινό Κρέας

Την ανάληψη διοργάνωσης της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για το Χοιρινό Κρέας, στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011, ανακοίνωσε η Ένωση Βιομηχανίας Προϊόντων Κρέατος της Γερμανίας (VDF). Η Διάσκεψη, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Γραμματείας Κρέατος (IMS), φιλοξενείται εκ περιτροπής στα κράτη-μέλη που συμμετέχουν στη Γραμματεία. Για το 2011, ο θεσμός θα «ταξιδέψει» για πρώτη φορά στη Γερμανία, με τη Βόννη στο ρόλο της οικοδέσποινας-πόλης και το ομοσπονδιακό υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή (BMELV) ως χορηγό και υποστηρικτή της διοργάνωσης.

Η Διάσκεψη αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό, με καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της βιομηχανίας κρέατος. Η αθρόα συμμετοχή δυναμικών παραγόντων της αγοράς, καταξιωμένων επιστημόνων, καθώς και η παρουσία πολιτικών παραγόντων αρμόδιων για τη βιομηχανία καθιστούν τις αποφάσεις της «κλειδί» σε κομβικά ζητήματα: από τη ζήτηση και ανάπτυξη των προϊόντων κρέατος μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

Στη φετινή Διάσκεψη το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στις εισηγήσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων των πρωτοπόρων κρατών της αγοράς κρέατος, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο που επικρατεί σε κάθε χώρα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Επίσης, κατά τις εργασίες θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου από εκπροσώπους φορέων και διεθνών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας των Ζώων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η επιλογή της Γερμανίας για τη φιλοξενία της Διάσκεψης αντανακλά τη διαρκώς αυξανόμενη βαρύτητα της χώρας στη διεθνή αγορά παραγωγής και διάθεσης χοιρινού κρέατος.

Στις εργασίες αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 φορείς και οργανώσεις από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο αυτής θα αποτελεί «μοναδική και ολοκληρωμένη πλατφόρμα» για κάθε τομέα της βιομηχανίας κρέατος, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Διάσκεψη για το Χοιρινό Κρέας θα αποτελέσει τον προπομπό της μεγάλης διεθνούς έκθεσης τροφίμων, ANUGA, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Οκτωβρίου 2011 στην Κολωνία.

You might also like