Τριβές για το σ/ν για τους συνεταιρισμούς

Σύσκεψη με σκοπό την αναλυτική ενημέρωση των ΑΣΟ –μελών της Συνομοσπονδίας, το συντονισμό και τον προγραμματισμό των ενεργειών του συνεταιριστικού κινήματος ως προς το νομοσχέδιο που αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνέντευξή του σήμερα είπε ότι ο διάλογος για το συγκεκριμένο νομσχέδιο συνεχίζεται.

Όπως είναι γνωστό η ΠΑΣΕΓΕΣ θεωρεί ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται η άρση της αυτονομίας, η κομματικοποίηση και η κρατικοποίηση των συνεταιρισμών. Ακόμα θεωρεί ότι "το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, πέραν της ανιστόρητης ιδεολογικής και πολιτικής του φυσιογνωμίας και πέραν των αντισυνταγματικών και αντισυνεταιριστικών διατάξεών που περιέχει, θέτει σε αναγκαστική εκκαθάριση τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, τις Κοινοπραξίες και τις Συνεταιριστικές Εταιρείες, ενώ παράγει ήδη, από τη δημοσίευσή του και μόνο, άμεσα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα εξαιτίας της αναστολής της χρηματοδότησής τους από πιστωτικά ιδρύματα".

Ο Κ. Σκανδαλίδης από τη μεριά του υπεραμύνθηκε του διαλόγου και όπως είπε στις επόμενες μέρες θα συζητήσει με την ΠΑΣΕΓΕΣ, την ΓΕΣΑΣΕ, την ΣΥΔΑΣΕ και την ΠΕΝΑ.

 

You might also like