ΕΣΕΕ: Φθηνότερα τα εγχώρια αμνοερίφια από τα εισαγόμενα

Φθηνότερα πωλούνται τα εγχώρια αμνοερίφια από τα εισαγόμενα σύμφωνα με στιχεία του ΙΝΕΜΥ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Τα στοιχεία της τιμοληψίας αφορούν σούπερ μάρκετ και τη Βαρβάκειο αγορά και ανακοινώθηκαν μαζί τις τιμές σειράς άλλων προϊόντων που συνθέτουν το ασχαλινό ταπέζι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΣΕΕ το πασχαλινό τραπέζι προβλέπεται φθηνότερο: "Τα κρέατα εμφανίζονται φθηνότερα 4% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι, ενώ η μείωση στα λαχανικά είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στο 5%. Η νέα σύγκριση αφορά στις τιμές της αγοράς τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2010 και περιλαμβάνει προϊόντα που ανήκουν τόσο στην κατηγορία των λαχανικών όσο και σε αυτή των κρεάτων".

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών προκύπτει ότι το νωπό αρνί εμφανίζει μείωση σε σχέση με πέρυσι που φθάνει το 13,5%, το νωπό κατσίκι μείωση 11%, το νωπό κοτόπουλο μείωση 28%, το νωπό μοσχάρι μείωση 9,6% και το νωπό χοιρινό μείωση 7,5%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκτίμηση που κάνει το ΙΝΕΜΥ για την αγορά του κρέατος αυτή την περίοδο:

"Η τιμή του πασχαλινού οβελία καθηλώνεται στα 8,5 έως 11 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία, 7 έως 10 ευρώ στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και 7 έως 9 ευρώ στη Βαρβάκειο Αγορά για εγχώρια αμνοερίφια, τα οποία φέτος πωλούνται φθηνότερα από τα εισαγόμενα. Διαψεύδονται έτσι οι πληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχώρησαν σε προμήθειες για το Πάσχα, ότι το αρνί φέτος θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, καθώς τελικά εκτιμάται ότι η μέση τιμή του κιλού φέτος θα διαμορφωθεί οριακά φθηνότερα".

 

You might also like