Συγκρατημένες αγορές και στο κρέας

Με μειωμένες αγορές κύλησε η φετινή πασχαλινή αγορά κρέατος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κρεοπωλών, οι οποίοι όμως εμφανίζονται αισιόδοξοι. Θετικά λειτούργησε για την ελληνική κτηνοτροφία η φετινή απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων από την Τουρκική αγορά.

Η αναμενόμενη αγοραστική κάμψη άγγιξε και τις πασχαλινές αγορές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συνδικαλιστών του κλάδου των κρεοπωλών από όλη την Ελλάδα. Οι καταναλωτές ψώνισαν πιο συγκρατημένα, μικρότερες ποσότητες, αλλά τα κρεοπωλεία δούλεψαν και οι περισσότεροι κρεοπώλες δηλώνουν ικανοποιημένοι. Εκείνοι που φαίνεται ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι είναι οι παραγωγοί.

Σύμφωνα με το www.paseges.gr οι μεγάλες ποσότητες ελληνικού κρέατος που πλημμύρισαν την τουρκική αγορά έδωσαν θετικό πρόσημο στην ελληνική κτηνοτροφία. Από τα στοιχεία τουρκικών εφημερίδων που επικαλείται η ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ φαίνεται ότι οι Τούρκοι έμποροι αγόρασαν περίπου 7.000 αρνιά μόνο από την περιοχή Ιωαννίνων και μάλιστα σε τιμές 6,5 ή ακόμα και 6,8 ευρώ το κιλό ζωντανά, ενώ 80.000 αμνοερίφια πουλήθηκαν από τη Μακεδονία και τη Θράκη και πάνω από 3.000 μοσχάρια και μεγάλα πρόβατα από τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ο τζίρος στα είδη διατροφής μειώθηκε περαιτέρω από -5,5% πέρυσι στο -11% φέτος. Συγκριτικά ο μέσος όρος του πασχαλινού τζίρου μειώθηκε και φέτος κατά ποσοστό 15%, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2010, ο οποίος είχε παρουσιάσει μείωση κατά 7%.

You might also like