Την Τετάρτη η Σύνοδος της IBC

Με σημαντικά θέματα στην ατζέντα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (4 Μαΐου) στο Άμστερνταμ η Εαρινή Σύνοδος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Κρεοπωλών.

Στην ημερήσια διάταξη συγκαταλέγεται βεβαίως η αναφορά των δραστηριοτήτων της Συνομοσπονδίας για ζητήματα όπως: η ετικέτα στα τρόφιμα, η σήμανση της προέλευσης, η σήμανση στο μοσχαρίσιο κρέας, ο 2ος Οδικός Χάρτης για τις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες, τα ζωικά υποπροϊόντα.

Ακόμη, θα παρουσιαστεί εισήγηση από ερευνητή του Πανεπιστημίου Wageningen (Ολλανδία) για το τι μπορεί να κάνουν οι κρεοπώλες σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τη συσχέτιση ανάμεσα στην παραγωγή και κατανάλωση κρέατος και στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει επί του θέματος αυτού, αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου περιλαμβάνεται η πολιτική ποιότητας τροφίμων της Ε.Ε. και πώς επηρεάζει τον κλάδο των κρεοπωλών, ενώ επίσης θα ανταλλαγούν απόψεις ανάμεσα στις εθνικές αντιπροσωπείες γύρω από την καθιέρωση στα κράτη μέλη της Ε.Ε., πιστοποιητικών ποιότητας στον τομέα του κρεοπωλείου.

Η Συνομοσπονδία συνεχίζει τις προετοιμασίες της για το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κρέατος (8 Νοεμβρίου) και τη φθινοπωρινή Σύνοδο των μελών της (9 Νοεμβρίου) που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες.

You might also like