Ανεξάρτητο σύστημα ελέγχων ζητούν οι Σκωτσέζοι χονδρέμποροι

Την ανάγκη ανατροπής του υπάρχοντος καθεστώτος αναφορικά με τη χρέωση του κόστους των υγειονομικών ελέγχων προβάλλει η βιομηχανία κρέατος και εκτρεφόμενων ζώων στη Σκωτία. Μιλώντας στην ετήσια συνδιάσκεψη της Ένωσης Χονδρεμπόρων Κρέατος (SAMW), που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη Γλασκώβη, ο πρόεδρος Alan Craig υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός εγχώριου συστήματος ελέγχων, ανεξάρτητου από εκείνου που έχει θεσπίσει η βρετανική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων.

Όπως υπογράμμισε ο Alan Craig: «Για να αντιληφθούμε τις υπάρχουσες προοπτικές της βιομηχανίας και να δημιουργήσουμε όρους μελλοντικής ανάπτυξης χρειαζόμαστε κατάλληλες δομές, κατάλληλο μηχανισμό, κατάλληλους ανθρώπους, που να δουλεύουν μαζί μας και για εμάς. Όχι εναντίον μας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χονδρεμπόρων σημείωσε ότι το αίτημα για τη δημιουργία ενός Σκωτσέζικου Συστήματος Ελέγχων Κρέατος αποτελεί μια βιώσιμη λύση για τον κλάδο, απόλυτα λογική, καθώς δεν θα αποκλείει παράγοντες της βιομηχανίας που εξαρτώνται από τους υγειονομικούς ελέγχους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλοι οι παράγοντες της βιομηχανίας πρέπει να είναι ενωμένοι και να υποστηρίξουν την «αναγκαία», όπως είπε, «αλλαγή», καταθέτοντας από κοινού εισηγητική πρόταση προς τον αρμόδιο υπουργό της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας, ώστε να ψηφιστεί τάχιστα από τη νέα κυβέρνηση, αναφέρει το meatinfo.co.uk

You might also like