Ολοκληρώθηκε η εαρινή Σύνοδος της IBC

Με μια γλυκιά κούραση επέστρεψε στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία της ΠΟΚΚ που βρέθηκε αρχές Μαΐου στο Άμστερνταμ για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Κρεοπωλών (IBC). «Γλυκιά» γιατί γύρισαν πίσω έχοντας πάρει μέρος σε μια ουσιαστική συζήτηση από την οποία έχουν να κερδίσουν.

«Μέσω της IBC γινόμαστε κάθε μέρα και πιο σοφοί για το χώρο μας», λέει χαρακτηριστικά στο Meat Place ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Πέτρος Δημητρίου, αναφερόμενος εν γένει στη συμμετοχή της ελληνικής Ομοσπονδίας ως πλήρες μέλος της IBC. Και ο κ. Δημητρίου και ο Βασίλης Ντεληφιλιππίδης (πρόεδρος του σωματείου της Αθήνας) που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο της IBC, είχαν πολύ καλά λόγια για την ανταπόκριση που βρήκαν από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κρεοπώλες. Διαπίστωσαν ότι και στις άλλες χώρες οι κρεοπώλες ταλαιπωρούνται από παρόμοια προβλήματα, αν και εκεί βρίσκονται δύο βήματα πιο μπροστά.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Άμστερνταμ ήταν η αναφορά των δραστηριοτήτων της Συνομοσπονδίας για ζητήματα όπως: η ετικέτα στα τρόφιμα, η σήμανση της προέλευσης, ο 2ος Οδικός Χάρτης για τις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες, τα ζωικά υποπροϊόντα.

Ακόμη, παρουσιάστηκε εισήγηση από ερευνητή του Πανεπιστημίου Wageningen για τη συσχέτιση ανάμεσα στην παραγωγή/κατανάλωση κρέατος και στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αρκετή συζήτηση έγινε επίσης για την προετοιμασία του Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων Κρεοπωλών που διοργανώνει η IBC στις 20-21 Ιουνίου στην Αγγλία. Ταυτόχρονα η IBC συνεχίζει τις προετοιμασίες της για το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κρέατος (8 Νοεμβρίου) και τη φθινοπωρινή Σύνοδο των μελών της (9 Νοεμβρίου) που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες.

You might also like