Μη χάσετε το επόμενο τεύχος του Meat Place

«Νυν υπέρ πάντων η… μάχη για την αυτάρκεια». Με αυτό τον τίτλο το αφιέρωμα του Meat Place στο ελληνικό κοτόπουλο καταγράφει τη σημερινή εικόνα της αγοράς: Υπεραυξημένο κόστος παραγωγής, προβλήματα ρευστότητας, χρέη στις τράπεζες, επίθεση χαμηλών τιμών από το εισαγόμενο, δίνουν τη χαριστική βολή στο ελληνικό κοτόπουλο.

Επίσης στο τεύχος αυτό μιλούν:

• Ο Αλέξανδρος Ζαγορίτης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, που εξηγεί ότι μπορούμε να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη στις εξαγωγές ζώων ελληνικής ράτσας.

• Η Σοφία Χαϊταΐδου και ο Σταμάτης Μπεκιάρης, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης, που καλούν τους κρεοπώλες να φτιάξουν το δικό τους κώδικα δεοντολογίας.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που φιλοξενεί το τεύχος Νο 12 του περιοδικού:

Αντέχουν τα ισπανικά κρεοπωλεία. Η σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή «σωσίβιο» στην πτώση της αξίας των πωλήσεων.

Δράσεις για την ανάδειξη του ελληνικού μαύρου χοίρου. Η ανάδειξη των αυτόχθονων φυλών και ιδιαίτερα του μαύρου χοίρου φαίνεται ότι τελευταία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον παραγωγών και επιστημόνων.

Οριακά αυξημένες οι εξαγωγές κρέατος το 2010. Κατά 0,33% αυξήσαμε την ποσότητα των εξαγωγών μας σε κρέας και προϊόντα του, αν και η αντανάκλαση σε αξία ήταν κατά 10% μειωμένη. Βέβαια μιλάμε ούτως ή άλλως για μικρές ποσότητες και αξίες.

Επίσης, όπως σε κάθε τεύχος, θα βρείτε ειδήσεις από τη διεθνή και εγχώρια επικαιρότητα, σελίδες για το επαγγελματικό αυτοκίνητο, προτάσεις για συνταγές και ένα χρηστικό Οδηγό Αγοράς με στοιχεία επιχειρήσεων όλων των κατηγοριών.

Γραφτείτε συνδρομητές σήμερα, για να λαμβάνετε το Meat Place κάθε μήνα στο χώρο σας.

You might also like