Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για το παγκόσμιο έτος Κτηνιατρικής

Ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14/5 η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Κτηνιατρικής. Η εκδήλωση θα γίνει στο Λευκό Πύργο (άγαλμα Ναύραχου Βότση) από 10.30 έως 17.00.

Η πρωτοβουλία της Κτηνιατρικής Σχολής έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού για το ρόλο του κτηνίτρου και πραγματοποιείται από κοινού από καθηγητές και φοιτητές. Θα υπάρχουν ειδικοί χώροι όπου θα φιλοξενηθούν ζώα συντροφιάς, ξωτικά ζώα και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Το έτος 2011 ορίσθηκε παγκόσμιο έτος Κτηνιατρικής, με βασικό στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για το επάγγελμα των κτηνιάτρων και την προβολή του ρόλου των κτηνιάτρων στην κοινωνία.

Η χρονιά αυτή συμπίπτει με τον εορτασμό των 250 χρόνων από την καθιέρωση του κτηνιατρικού επαγγέλματος στην Ευρώπη. Το κτηνιατρικό επάγγελμα καθιερώθηκε, επίσημα, με τη δημιουργία της πρώτης Κτηνιατρικής Σχολής, στη Λυών της Γαλλίας, το 1761.

Η Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., με την 60χρονη πορεία της, απέδειξε ότι αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά ερευνητικά και εκπαιδευτικά κύτταρα. Στελεχώνεται με υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και βελτιώνει διαρκώς τις υποδομές της με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο το έργο της.

Με πρωταρχικούς στόχους τη διασφάλιση της υγείας των ζώων, την τοποθέτηση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης στην υπηρεσία της κτηνοτροφίας και την προστασία της υγείας των καταναλωτών παρέχοντάς τους ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Πηγή:www.paseges.gr

You might also like