Ο Γ. Δριβελέγκας νέος υφυπουργός ΥΠΑΑ&Τ

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι αυτός που θα κρατάει πλέον τα κλειδιά της οικονομικής πολιτικής (θα είναι και δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο), έγινε νωρίτερα το πρωί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Στα υπουργεία που ενδιαφέρουν τον κλάδο της κτηνοτροφίας και του κρέατος, πρέπει να αναφερθεί ότι έμεινε εκτός του νέου σχήματος η υφυπουργός ΥΠΑΑ&Τ Μιλένα Αποστολάκη, ενώ παρέμεινε υπουργός ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο προηγούμενος υφυπουργός του, Γ. Κουτσούκος, «μετακόμισε» ως υφυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας. Νέος υφυπουργός ΥΠΑΑ&Τ, ο Γιάννης Δριβελέγκας, βουλευτής Χαλκιδικής.

Επίσης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης παρέμεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αναπληρωτές υπουργούς τους κυρίους Παμπούκη και Ξυνίδη, και υφυπουργό τον Θ. Μωραΐτη.

Σύσκεψη με τους εποπτευόμενους Οργανισμούς του ΥΠΑΑ&Τ

Μη αφήνοντας να περάσει χρόνος ανεκμετάλλευτος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στις 20 Ιουνίου σύσκεψη με τους Προέδρους των εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα ο νέος υφυπουργός Γ. Δριβελέγκας. Στη σύσκεψη ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι: «Χαίρομαι για την τοποθέτηση του νέου Υφυπουργού Γιάννη  Δριβελέγκα. Πρέπει να πω, ότι στην αρχή ένιωσα λίγο στενάχωρα, γιατί ο Πρωθυπουργός μου αφαίρεσε δύο συνεργάτες, οι οποίοι ήταν αξιόλογοι, με τεράστιο έργο και  καλοί φίλοι, τόσο η Μιλένα  Αποστολάκη, όσο και ο Γιάννης  Κουτσούκος. Αποτέλεσαν στηρίγματα μιας μεγάλης δουλειάς που ξεκινήσαμε  εδώ και οκτώ μήνες όλοι μαζί.  Αλλά, ο Πρωθυπουργός, με αντάμειψε  γιατί μου έστειλε έναν άνθρωπο "γεννημένο" στα αγροτικά θέματα. Το επάγγελμά του είναι αγρότης, έχει μια τεράστια εμπειρία. Συνεργαζόμασταν  από τότε που ήμασταν εγώ Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος Γραμματέας του Τομέα Συνεταιριστικού. Ένας άνθρωπος γεννημένος στα χωράφια.  Μπορεί να κάνει τη δουλειά των δυο υφυπουργών που αποχώρησαν αλλά θα του φορτώσω και επιπλέον αρμοδιότητες».

Από την πλευρά του ο Γ. Δριβελέγκας σημείωσε ότι: «Είμαστε μαζί χρόνια και επομένως θα είμαστε ένα πολύ καλό δίδυμο. Είναι αλήθεια ότι αναλαμβάνω μεγάλες ευθύνες, όμως οι δύο αγαπητοί συνάδελφοι,  ο Γιάννης Κουτσούκος και η Μιλένα Αποστολάκη,  έχουν αφήσει έτοιμο έργο. Με πάρα πολλή δουλειά και επειδή είμαι γνώστης των θεμάτων, πιστεύω και  είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός ΥΠΑΑ&Τ

Ο Γιάννης Δριβελέγκας γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη, και είναι μόνιμος κάτοικος της Καλλάνδρας Χαλκιδικής. Απόφοιτος του Φυσικομαθηματικού τμήματος του ΑΠΘ (Μαθηματικός) και αγρότης στο επάγγελμα, διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΑΣ Χαλκιδικής και μέλος της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ. Εξελέγη βουλευτής το 1993, το 2004, το 2007 και στις εκλογές του 2009. Γραμματέας του Αγροτικού Τομέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο., διετέλεσε επίσης εισηγητής του ΚΤΕ τουρισμού. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων.

You might also like