Νο 13 ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
- Πρόσθετες ύλες για πρόσθετο όφελος. Το κρεοπωλείο έχει υψηλότερο επίπεδο εξειδίκευσης από τον ανταγωνιστή του, το σούπερ μάρκετ, και, με τη βοήθεια της φαντασίας και των εταιρειών που προμηθεύουν πρόσθετες ύλες, μπορεί να προσφέρει αυτό το «κάτι διαφορετικό» το οποίο θα αξιοποιήσει ο καταναλωτής.
- Θόδωρος Τσοχαταρίδης: "Η μεταφορά κρέατος είναι… τέχνη". Συνέντευξη με τον ταμία της Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών.
- Σταύρος Πέρρος: «Θα βάλουμε το κρεοπωλείο στον 21ο αιώνα». Ο νέος πρόεδρος των κρεοπωλών του για την οικονομική κρίση, το σήμα ποιότητας και το σημαντικά ανανεωμένο Διοικητικό του Συμβούλιο.
- Διαφωνίες για την προέλευση. Τις θέσεις και τις ενστάσεις τους εκφράζουν οι Ευρωπαίοι κρεοπώλες στη σχετική συζήτηση που γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Σε ενιαίο μητρώο οι λομπίστες των Βρυξελλών. Οι διαφορετικοί κατάλογοι που είχαν το ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν, δεν έδιναν εγγυήσεις διαφάνειας για τη δράση των διαφόρων λόμπι, μεταξύ των οποίων και πολλές οργανώσεις επαγγελματιών του κρέατος.
- Επιτροπή του Codex Alimentarius. Τον Ιούλιο η διαπραγμάτευση για τα αυξητικά σε βοοειδή και χοίρους.
- Θα πάρουν τον ΕΛΟΓΑΚ τα… σκάγια των συγχωνεύσεων; Θολό παραμένει το τοπίο στην υπόθεση της ενοποίησης με ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, «Δήμητρα».
- Η λαθροσφαγή είναι ΤΟ πρόβλημα. Μια σημαντική πρόταση που θεωρεί ότι μπορεί να χτυπήσει στη ρίζα του το πρόβλημα της «λαθραίας» σφαγής, καταθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Πιερίας, Νίκος Νατσιόπουλος.
- Πώς θα είναι το 2020 η αγορά κρέατος στην Ε.Ε. Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τις εκτιμήσεις που κάνουν οι αναλυτές της Κομισιόν για τα επόμενα χρόνια. Προβλέπεται μικρή ανάκαμψη, αν και οι προοπτικές συνολικά είναι μέτριες.