Ολλανδοί νικητές στο διεθνή διαγωνισμό νέων κρεοπωλών

Επίδειξη της τεχνικής και της δημιουργικότητάς τους έκαναν δώδεκα ταλαντούχοι νέοι στο διεθνή διαγωνισμό νέων κρεοπωλών (IYBC 2011) που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Το meatplace.gr είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το διαγωνισμό, στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργάνωσε o EBLEX.

Ο διαγωνισμός, που είναι ετήσιος και πέρυσι είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο της IFFA στη Φρανκφούρτη, έλαβε χώρα φέτος στο πλαίσιο της έκθεσης MEATUP στην Αγγλία, με τη φροντίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρέατος & Τροφίμων. Οι υποψήφιοι (έξι διμελείς ομάδες) προέρχονταν από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Βρετανία και διαγωνίστηκαν σε έξι διαφορετικές δοκιμασίες, που περιλάμβαναν από εθνικές συνταγές και σπεσιαλιτέ για γκριλ και μπάρμπεκιου μέχρι κρέας έτοιμο για την κουζίνα.

Η ομάδα που απέσπασε τις περισσότερες διακρίσεις και βραβεία, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής ήταν η ολλανδική (στη φωτογραφία οι δύο νεαροί νικητές, Leendert Van Leeu-wen και Sjouke Jan Bouma), και ενθουσιασμένος ο ένας εκ των δύο Ολλανδών διαγωνιζομένων δήλωσε χαρακτηριστικά: ««Αισθάνομαι εξαιρετικά που η Ολλανδία απέσπασε τόσες πολλές διακρίσεις στο διαγωνισμό. Ήταν πολύ σκληρός ο ανταγωνισμός, αλλά τα πράγματα πήγαν καλά. Απόλαυσα την κάθε μέρα παραμονής μου εδώ…».

Τα βραβεία απένειμαν ο διευθύνων του Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης (AHDB) και ο πρόεδρος της NFMFT, που ευχαρίστησαν τους διοργανωτές «με τους οποίους συνεργαστήκαμε στενά για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε έναν πραγματικά συναρπαστικό διαγωνισμό που θα αναδείξει το καλύτερο που μπορούν να προσφέρουν οι Ευρωπαίοι κρεοπώλες».

Σημειώνεται ότι το 2012, ο διαγωνισμός των Ευρωπαίων νέων κρεοπωλών θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης Slavakto στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

You might also like