Ο Γιάννης Μίχας νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Τον πρώην νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, όρισε επικεφαλής του ΕΦΕΤ ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου του οργανισμού Γ. Ι. Νυχά. Για την ξαφνική παραίτηση του κ. Νυχά δεν δόθηκε καμιά επίσημη εξήγηση.

Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γ. Ι. Νυχάς διετέλεσε πρόεδρος του ΕΦΕΤ από πέρυσι την άνοιξη, όταν ακόμα ο ελεγκτικός φορέας ανήκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ακουλούθησε η υπαγωγή της αρμοδιότητας του ελέγχου τροφίμων στο υπουργείο Υγείας, η τρίτη αλλαγή εποπτεύοντος υπουργείου τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου "σπούδασε Τεχνολόγος Ναυπηγός στην Ανωτέρα Σχολή Ναυπηγών Πειραιά και εργάστηκε ως ναυπηγός στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ασχολείται επαγγελματικά και με τη ζωγραφική. Από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε Νομάρχης Πειραιά, όπου και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον τομέα του ελέγχου και της προστασίας των τροφίμων. Ενδεικτικά την 8αετία 2003-2010, κινητοποιήθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας και πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 175.000 έλεγχοι, με αποτέλεσμα την κατάσχεση, ή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε πάνω από 7 εκατομμύρια τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων. Παράλληλα, όμως, αναπτύχθηκε συνεργασία με φορείς και έγιναν από κοινού προσπάθειες για την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της λειτουργίας της αγοράς".

Να θυμίσουμε ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο κ. Μίχας ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

 

 

You might also like