Ο Καναδάς επενδύει στη βιομηχανία βοδινού

Την επένδυση 1,7 εκατομμυρίου δολαρίων στον τομέα της ζωικής βιοτεχνολογίας, και συγκεκριμένα σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση των εγχώριων ποικιλιών βοοειδών, ανακοίνωσε ο Καναδός βουλευτής Rob Merrifield, εκ μέρους του υπουργού Γεωργίας της χώρας Gerry Ritz.

Όπως διαβάζουμε στο www.TheMeatSite.com, η χρηματοδότηση που θα λάβει η Καναδική Ένωση Simmental (CSA) αποσκοπεί στην «ενίσχυση της καναδικής βιομηχανίας βοδινού κρέατος μέσω της βελτίωσης της ποιότητας, της αύξησης της αξίας του ζωικού κεφαλαίου καθώς και της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Rob Merrifield. «Έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε επενδύσεις που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να αυξήσουν την κερδοφορία τους» είπε χαρακτηριστικά ο Καναδός βουλευτής.

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου προγράμματος, διάρκειας τριών ετών, θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων DNA και άλλων γενετικών στοιχείων αγελάδων εκτροφής, με στόχο οι παραγωγοί να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν, να επιλέγουν και να εκτρέφουν βοοειδή με αυξημένη γονιμότητα και παραγωγικότητα, γνωρίζοντας παράλληλα ποιες είναι οι κατάλληλες ζωοτροφές που πρέπει να χρησιμοποιούν, ώστε να παράγουν πιο ποιοτικά προϊόντα. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα κοινοποιούνται σε μια σειρά φορείς εμπλεκόμενους με τη βιομηχανία βοδινού, μεταξύ των οποίων και το Καναδικό Συμβούλιο για τις Ποικιλίες (Ράτσες) Βοοειδών.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο πρόεδρος της CSA, Rick McIntyre, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κρατική χρηματοδότηση εξασφαλίζει ότι ο βιοτεχνολογικός τομέας του Καναδά θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πενταετές Σχέδιο Γεωργικής Αναδιάρθρωσης (2009-2014, CAAP), το οποίο χρηματοδοτείται από την καναδική κυβέρνηση με το ποσό των 163 εκατ. δολαρίων. Το Σχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία εκείνων των υποδομών που θα επιτρέψουν στην εγχώρια γεωργία να αδράχνει τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να ανταποκρίνεται στις καινούργιες προκλήσεις των καιρών αλλά και να βρίσκει λύσεις στις διαρκώς αυξανόμενες νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Παράλληλα, η επόμενη φάση του Εθνικού Οικονομικού Προγράμματος Δράσης, που συνδιαχειρίζεται η καναδική κυβέρνηση και πρωτοβουλίες όπως το CAAP, επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της βιομηχανίας βοδινού. Βασικός άξονας της στρατηγική του Προγράμματος Δράσης αποτελούν οι επενδύσεις σε νέες αναδυόμενες αγορές ώστε, μελλοντικά, να ενισχυθεί η εγχώρια γεωργική παραγωγή και κατά συνέπεια η καναδική οικονομία.

You might also like