Τα καλά λουκάνικα πάνε… σχολείο

Την αύξηση των σχολικών γευμάτων που έχουν ως κύριο πιάτο τα λουκάνικα επιθυμούν οι Βρετανοί γονείς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα το Συμβούλιο για τη Γεωργία και τη Φυτοκομική Ανάπτυξη της χώρας. Όπως διαβάζουμε στο meatinfo.co.uk, το 65% των γονιών συμφωνούν ότι τα λουκάνικα αποτελούν κατάλληλο και δημοφιλές γεύμα για τα παιδιά τους, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Μόνη προϋπόθεση: τα λουκάνικα να είναι παρασκευασμένα από πιστοποιημένο χοιρινό, καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, στο μενού των βρετανικών σχολείων προβλέπεται γεύμα με λουκάνικα μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, ενώ σε πολλές μονάδες η συχνότητα είναι μία φορά στις τρεις εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο Tony Goodger, υπεύθυνος της οργάνωσης πιστοποίησης χοιρινού Bpex, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τη συγκεκριμένη έρευνα όταν τεθεί επί τάπητος η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της νέας σχολικής χρονιάς.

«Οι δαπάνες των σχολικών επιτροπών για αγορά πιστοποιημένου χοιρινού δεν είναι πεταμένα λεφτά» λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι, όταν τα σχολικά γεύματα περιλαμβάνουν πιάτο με λουκάνικα, η κατανάλωση αυξάνεται έως και 12%.

You might also like