Αμφισβητείται ο παθογόνος μικροοργανισμός στα βοδινά

Επί ένα 15νθήμερο ο κλάδος του κρέατος περνά δύσκολα. Η διαχείριση των πληροφοριών με ανακαλύψεις και «ανακαλύψεις», δημιουργεί μια αρνητική εικόνα που ελπίζουμε σύντομα να αποκατασταθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες του www.meatplace.gr, βγήκαν αρνητικές οι εξετάσεις που πραγματοποίησε ο γαλλικός φορέας ελέγχου τροφίμων στις παρτίδες κρέατος που είχαν κριθεί «ύποπτες» για παθογόνο μικροοργανισμό, μετά από σήμα των βέλγικων αρχών. Οι παρτίδες αυτές είχαν δεσμευθεί προληπτικά σε Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού αρμόδιου οργανισμού και η αντίστοιχη ενημέρωση των βελγικών αρχών (που κινητοποίησαν το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές) και του ΕΦΕΤ. Το γεγονός της ψύχραιμης και υπεύθυνης ενημέρωσης γύρω από την ασφάλεια των τροφίμων, εξακολουθεί και είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα, που οφείλει να λάβει υπόψη του ο κλάδος του κρέατος.

You might also like