Συνάντηση Δριβελέγκα – ΠΕΚ

Για την προσπάθεια που καταβάλλει το ΥΠΑΑΤ να ενταχθούν οι ζωοτροφές στον ελάχιστο συντελεστή ΦΠΑ (6%) ώστε να μειωθεί το κόστος τους για τον κτηνοτρόφο, ενημέρωσε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΠΕΚ έθεσαν ακόμη ζητήματα που αφορούν την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τους ελέγχους στην αγορά κτηνοτροφικών προϊόντων, την προστασία της φέτας από παράνομες ελληνοποιήσεις, τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ΤΕΜΠΜΕ για τους κτηνοτρόφους κ.ά. Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι έτοιμο το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που θα δίνει οριστική λύση στο θέμα. Συγκεκριμένα, στο νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Γης προβλέπεται ότι θα δοθούν εκτάσεις για καλλιέργεια και σε κτηνοτρόφους, με σκοπό τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών. Επίσης, γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του κτηνοτροφικού κλάδου (αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ, επενδυτικός νόμος κ.ά), πέραν αυτών που προβλέπονται στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», όπως είναι τα Σχέδια Βελτίωσης, οι επενδύσεις στη μεταποίηση, κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δριβελέγκας υπογράμμισε τη θέληση του ΥΠΑΑ&Τ να έχει τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για την προώθηση των θεμάτων της κτηνοτροφίας. «Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, μεταξύ άλλων, είναι η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στην οποία θα συμμετέχουν κτηνοτρόφοι και μεταποιητές, ενώ βασική μας επιδίωξη είναι και η συμβασιοποιημένη παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων».

You might also like