Μια Farma στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μια… φάρμα θα στηθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ, σχεδιάστηκε ένα νέο εκθεσιακό, ενημερωτικού και διαδραστικού χαρακτήρα αφιέρωμα, το οποίο ονομάζεται FARMA FAIR, και θα συγκεντρώσει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες από τη σύγχρονη παραγωγή ζωοκομικών και φυτικών προϊόντων.

Στόχος του αφιερώματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της 76ης ΔΕΘ να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων και τις νέες τεχνολογίες.

Στις εγκαταστάσεις του αφιερώματος, εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, θα υπάρξει φυσική παρουσία ζώων και φυτών, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, που θα διεξαχθούν με την τεχνογνωσία και επιμέλεια εξειδικευμένων φορέων.

Η FARMA FAIR θα διεξαχθεί στο Περίπτερο 1 σε επιφάνεια 1.800 τ.μ. και θα απαρτίζεται από τους παρακάτω τομείς:

  • Παρουσιάσεις προϊόντων και εξοπλισμών για κτηνοτροφία, φυτική καλλιέργεια, μελισσοκομία, γαλακτοκομία, ελαιοκομία, καλλιέργεια σαλιγκαριών, μανιταριών και άλλων σύγχρονων καλλιεργειών και μεθόδων – Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών ζώων της ελληνικής κτηνοτροφίας στο φυσικό τους περιβάλλον
  • Οργάνωση διαδραστικών εργαστηρίων για τη διαδικασία παραγωγής υγιεινής διατροφής με προπλάσματα ζώων, δείγματα τροφών και τελικών προϊόντων
  • Εκθεσιακή παρουσία εταιρειών και αντιπροσωπειών με προϊόντα και υπηρεσίες για τη σύγχρονη φάρμα
  • Οργάνωση ημερίδων με σχετικά θέματα.

Την πρωτοβουλία για αυτή τη διοργάνωση είχαν η Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, ο ΕΛΟΓΑΚ, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και ο Οργανισμός Γεωργικής Εκπαίδευσης «Δήμητρα».

You might also like