Στήριξη της κτηνοτροφίας ζήτησε ο ΣΕΚ από τον Δριβελέγκα

Σειρά μέτρων για την στήριξη της κτηνοτροφίας ζήτησε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/7.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Παν. Πεβερέτο έθεσε ως κύρια ζητήματα την χρηματοδότηση της κτηνοτροφίας για αγορά ζωοτροφών, τις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, την γενετική βελτίωση και την απαλλαγή των ελληνικών φυλών από χρόνιες ασθένειες, καθώς και τον έλεγχο της αγοράς και το χτύπημα των ελληνοποιήσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ο πρόεδρος του ΣΕΚ στήριξε το σημαντικό ρόλο που παίζει ο ΕΛΟΓΑΚ στον έλεγχο της αγοράς, στην παραγωγή και μεταποίηση των κτηνοτροφικών προϊόντων και  δήλωσε ότι με κανένα τρόπο δεν θα δεχτούν την κατάργηση του Οργανισμού μέσω της ενοποίησης. Ο ΕΛΟΓΑΚ, σύμφωνα με τον ΣΕΚ αποτελεί εργαλείο των κτηνοτρόφων των μεταποιητών και των εμπόρων και δεν επιβαρύνει με ούτε ένα ευρώ  τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης θετικά έκρινε ο υφυπουργός την πρόταση του ΣΕΚ για τη συνεργασία των ΥΠ.ΕΞ. του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΟΓΑΚ για την προστασία της ΦΕΤΑΣ, στις αγορές εντός και εκτός της Ε.Ε.

Πηγή: www.paseges.gr 

You might also like