Συνέντευξη Τύπου Σκανδαλίδη για τις συγχωνεύσεις

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αύριο Πέμπτη (4/7) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης σχετικά με τη συγχώνευση των τεσσάρων εποπτευόμενων φορέων. Την ίδια μέρα αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία, σε σχετική παράγραφο της οποίας προβλέπεται η συγχώνευση.

Να θυμίσουμε ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε τροπολογία, όπου προβλέπεται η κατάργηση ή συγχώνευση πολλών οργανισμών και άλλων φορέων του Δημοσίου. Στην τροπολογία αυτή συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης – Δήμητρα, του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων – Agrocert και του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος σε ένα ενιαίο φορέα με την επωνυμία Εναίος Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα".

Η ίδρυση του νέου φορέα προβλέπεται να γίνει με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα καθορίζεται η τύχη της περιουσίας των καταργούμενων νομικών προσώπων, το καταστατικό και ο οργανισμός που το διέπει.

Μάλιστα ορίζεται ότι μέσα σε 9 μήνες από την έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ πρέπι να προσδιοριστεί το τυχόν πλεονάζον προσωπικό, βάσει σχετικής μελέτης και εκπόνησης νέου οργανογράμματος, για το οποίο εφαρμόζεται ο νόμος 3986/2011 (ειδικότερα το άρθρο 37, παρ. 7). Δηλαδή, τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία με το 60% των αποδοχών του για ένα χρόνο και εντάσσεται σε πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ με βάση τα προσόντα του με σκοπό να προσληφθεί σε προκηρυγμένη θέση, ή να μπει σε καθεστώς εθελούσιας εξόδου.

You might also like