Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Πύλης

Άλλη μια αναστολή λειτουργίας δημοτικών σφαγείων θέτει επιτακτικά το πρόβλημα των σφαγείων. Αυτή τη φορά με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ανεστάλη η λειτουργία των σφαγείων του Δήμου Πύλης Τρικάλων μετά από εισήγηση της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας. Με αφορμή την απόφαση αυτή τίθεται θέμα συνένωσης των τριών σφαγείων του Νομού Τρικάλων.

Συγκεκριμένα με απόφασή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού έχει σταματήσει η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Πύλης (διαθέτουν τρεις γραμμές) μέχρι να αποκατασταθούν οι παρατηρήσεις που έχει κάνει η αρμόδια διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Το θέμα της λειτουργίας των σφαγείων έχει κινητοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και πρώην δήμαρχος Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, όπως δήλωσε ό ίδιος σε τοπική εφημερίδα, έχει προτείνει τη συνένωση των σφαγείων της Πύλης με τα Δημοτικά Σφαγεία των Τρικάλων.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σφαγεία Τρικάλων λειτουργούν ως εταιρεία με μέτοχους σε μεγάλο ποσοστό τους κρεοπώλες του νομού. Η πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ είναι να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ένταξη σε αυτήν του Δήμου Πύλης και κρεοπωλών της περιοχής Μουζακίου και Πύλης, ώστε να δημιουργηθεί μια εταιρεία με δυο σφαγεία.

Μάλιστα, προχωρώντας ακόμη την πρότασή του ο κ. Ταμήλος μιλά για το ενδεχόμενο συνένωσης και με το τρίτο σφαγείο του νομού Τρικάλων, αυτό της Καλαμπάκας, ώστε να δοθεί μια βιώσιμη λύση για τα σφαγεία της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι με τις νέες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η συντήρηση δημοτικών σφαγείων δημιουργεί προβλήματα χρηματοδοτησης, γεγονός που οδηγεί σε κλείσιμο πολλά σφαγεία που απαιτούν εκσυγχρονισμό και άρα διοχέτευση κονδυλίων.

You might also like