Το σκόρδο ξορκίζει το μεθάνιο

Συχνά διεθνείς οργανισμοί τα τελευταία χρόνια ενοχοποιούν την εκτροφή βοοειδών για τις επιπτώσεις της στην αλλαγή του κλίματος, αποδίδοντας μεγάλη ευθύνη στο μεθάνιο που εκλύουν. Το μεθάνιο είναι ένα από τα αέρια του θερμοκηπίου που συντελούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτή είναι η αιτία για την οποία αρκετοί από όσους ασχολούνται με την εκτροφή ζώων και την παραγωγή κρέατος έχουν αφιερώσει πολλές δυνάμεις για να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Την πιο πρόσφατη σχετική προσπάθεια διαβάσαμε στο meatinfo.co.uk, όπου αναφέρεται η επιστημονική προσπάθεια επίλυσης του θέματος μέσω της παρέμβασης στη ζωοτροφή.

Η προσθήκη σκόρδου στη διατροφή των βοοειδών μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές μεθανίου που προκαλούνται από αυτά, όπως αποκαλύπτει έρευνα προερχόμενη από βρετανικό πανεπιστήμιο. Οι ερευνητές χορήγησαν στις αγελάδες ζωοτροφή εμπλουτισμένη με ένα μίγμα σκόρδου που σκοτώνει τα βακτήρια τα οποία παράγουν το μεθάνιο στο πεπτικό σύστημα. Το αποτέλεσμα; 25% μείωση των εκπομπών μεθανίου στην ατμόσφαιρα.

Οι δοκιμές συνεχίζονται και η εταιρεία που παράγει το μίγμα σκόρδου σχεδιάζει να το διαθέσει στην αγορά ως πρόσθετη ύλη ζωοτροφών, εντός 12 μηνών.

You might also like