Στις 7/9 λήγει η διαβούλευση για τις αγορανομικές διατάξεις

Στη δημόσια διαβούλευση, το γνωστό opengov.gr έχει αναρτηθεί από τις 3 Αυγούστου η υφιστάμενη αγορανομική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο να συγκεντρωθούν παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις για την αναμόρφωσή της.

Σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη, όλα τα σχόλια που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από ομάδα εμπειρογνωμόνων και θα αποτελέσουν τη βάση «για την τελική τροποποίηση και απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου», που φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν μέχρι τέλος 2011.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία κωδικοποίηση έγινε με την Αγορανομική Διάταξη 7/2009, η οποία είχε συμπεριλάβει όλες τις αλλαγές στη νομοθεσία μέχρι τον Μάιο του 2009. Το Κεφάλαιο 12 αφορά την Εμπορία Κρεάτων.

Η ανοικτή διαβούλευση λήγει στις 7 Σεπτεμβρίου 2011 και έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τα τυχόν σχόλια που θα υποβληθούν. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 105 σχόλια. Στο κεφάλαιο 12 έχει υποβληθεί μόνο ένα σχόλιο που αφορά την απαγόρευση χονδρικής εμπορίας κρέατος, αν δεν διαθέτει ο έμπορος ψυκτικές αποθήκες.

You might also like