Οι κτηνοτρόφοι επιμένουν για διατήρηση του ΕΛΟΓΑΚ

Συνεχίζουν να διαμαρτύρονται οι ενώσεις των κτηνοτρόφων για τη συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ στο νέο οργανισμό Δήμητρα, ζητώντας τη διατήρησή του. Σχετικές επιστολές προς την κυβέρνηση έχουν στείλει τόσο ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, όσο και οι ενώσεις των αγελαδοτρόφων.

Στην επιστολή του προέδρου του ΣΕΚ Παναγιώτη Πεβερέτου προς τον πρωθυπουργό, τίθεται και πάλι το θέμα της αυτοχρηματοδότησης του ΕΛΟΓΑΚ. «Ενώ υποτίθεται ότι με τις συγχωνεύσεις επιδιώκεται μείωση των δαπανών του δημοσίου, αντίθετα στη συγκεκριμένη περίπτωση αυξάνονται οι δαπάνες αφού τους 160 εργαζόμενους του ΕΛΟΓΑΚ και συνολικά τα έξοδά του θα καλύπτει το δημόσιο σε περίπτωση συγχώνευσης», τονίζει ο κ. Πεβερέτος στην επιστολή του και καταλήγει:

«Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι σε πιθανή συγχώνευσή του ΕΛΟΓΑΚ,  οι κτηνοτρόφοι,  τους οποίους εκπροσωπούμε, δεν θα καταβάλουν στο νέο φορέα την εισφορά, δεδομένου ότι  ο ΕΛΟΓΑΚ θα πάψει να υφίσταται  τόσο αυτός, όσο και η αποστολή του και  θα πρόκειται ουσιαστικά  για έναν νέο κρατικό μηχανισμό ο οποίος είναι αμφίβολο αν θα πετύχει αυτό που ήδη επιτυγχάνεται από τον ανεξάρτητο ΕΛΟΓΑΚ».

Οι οργανώσεις της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγελαδοτροφίας (ΠΣΑ) με επιστολή τους προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τονίζουν ότι «η προτεινόμενη συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ θα αποτελέσει την ταφόπλακα προς την πορεία της στήριξης της κτηνοτροφίας με τις εισφορές των κτηνοτρόφων» και προχωρούν σε μια σημαντική διαπίστωση:

«Ο στόχος της συγχώνευσης είναι οι πόροι του υγιούς οικονομικά ΕΛΟΓΑΚ, οι οποίοι προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για να κλείσουν ένα μέρος των ελλειμμάτων των άλλων οργανισμών που συγχωνεύονται, και ποιος ξέρει ποιων ελλειμμάτων του νέου φορέα που θα προκύψει».

You might also like