Εξαίρεση ζητούν οι κτηνοτρόφοι από το νέο φόρο στα ακίνητα

Για το νέο φόρο που επιβάλει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, είναι πάρα πολλές οι κοινωνικές ομάδες που έχουν διαμαρτυρηθεί. Σε αυτούς προστίθενται και οι κτηνοτρόφοι. Έτσι, σε επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) επικαλείται την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι και ζητά οι κτηνοτροφικοί χώροι που στεγάζουν ζώα, να εξαιρεθούν από το νέο φόρο, τον οποίο χαρακτηρίζει «το τελικό χτύπημα για την κτηνοτροφία».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση πρόκειται να επιβληθεί διετές τέλος στην ακίνητη περιουσία (δομημένη επιφάνεια) ύψους 4 ευρώ/ τετραγωνικό (μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα πρέπει ωστόσο να λάβετε υπόψη ότι η κτηνοτροφία περνά δύσκολες ώρες. Η οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων είναι εξαιρετικά άσχημη όχι μόνο λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως λόγω της υπερχρέωσής τους αλλά και της κατακόρυφης αύξησης του κόστους των εισροών.

Πολλοί κτηνοτρόφοι κάτω από το βάρος της δύσκολης οικονομικής τους κατάστασης εγκαταλείπουν το επάγγελμα. Θα είναι το τελικό χτύπημα για την κτηνοτροφία αν επιβληθεί νέος φόρος επί των στεγαζόμενων χώρων, οι οποίοι σε ποσοστό 90% είναι στέγαστρα.

Ζητάμε κατά συνέπεια οι κτηνοτροφικοί χώροι που στεγάζουν ζώα να εξαιρεθούν από την επιβολή του τέλους αυτού».

You might also like