Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για την ίδρυση του «Δήμητρα»

Σε δημόσια διαβούλευση έχει θέσει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, του νέου φορέα που θα απορροφήσει τους τέσσερις υπάρχοντες φορείς του ΥΠΑΑΤ (ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα και ΕΛΟΓΑΚ). Η διαβούλευση γίνεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypaat/?p=332 και είναι ανοικτή μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, δημιουργείται ένας θεσμός που δομείται σε τρία επίπεδα:

1. Σχεδιασμός και ανάπτυξη Εθνικής Πολιτικής Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.

2. Σχεδιασμός και ανάπτυξη Εθνικής Πολιτικής Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας.

3. Σχεδιασμός και ανάπτυξη Εθνικής Πολιτικής Διασφάλισης Ποιότητας στον αγροτικό τομέα.

Θυμίζουμε ότι ήδη η συγχώνευση των 4 φορέων έχει αποφασιστεί από τον Ιούλιο με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση ο νέος οργανισμός θα έχει έδρα την Αθήνα, ενώ θα απορροφήσει όλες τις διοικητικές και άλλες υποδομές των υπαρχόντων φορέων.

You might also like