Μέτρα ασφάλειας στην Κρεαταγορά ζητούν οι κρεοπώλες

Με θλίψη αποχαιρετούν σήμερα το απόγευμα οι κρεοπώλες στο νεκροταφείο Ζωγράφου το συνάδελφό τους που χάθηκε άδικα τα ξημερώματα της Δευτέρας, θύμα ληστών στην κρεαταγορά του Ρέντη.

Ο 40χρονος κρεοπώλης, πατέρας τριών παιδιών, είχε πάει για να προμηθευτεί εμπόρευμα για το κατάστημά του, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ, αφού συνάντησε εντός Αγοράς τέσσερις ληστές, που του πήραν το τσαντάκι με τα χρήματα και τον πυροβόλησαν.

Το θέμα έχει απασχολήσει και άλλες φορές τα αστυνομικά δελτία, με πιο πρόσφατο τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανάλογο περιστατικό ληστείας δεν συνοδεύθηκε ευτυχώς από φόνο. Μετά το τελευταίο πάντως περιστατικό, ξεχείλισε το ποτήρι. Η Ένωση των Κρεοπωλών της Αθήνας μάλιστα, σε έγγραφό της προς τον ΟΚΑΑ, και κοινοποιούμενο (μεταξύ άλλων) στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ζητά μέτρα προστασίας.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι «επειδή στο χώρο της Αγοράς του Ρέντη εργάζονται και κινούνται καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι, έμποροι και αγοραστές (κρεοπώλες, μανάβηδες κλπ.), απαιτούμε:

Α. Την πλήρη και σωστή περίφραξη του χώρου,

Β) Τη σωστή, μηχανοκίνητη περιφρούρηση, από την Αστυνομία,

Γ) Έλεγχο των εισερχομένων στο χώρο του ΟΚΑΑ στις πύλες εισόδου,

Δ) Ενεργοποίηση του συστήματος με τις κάρτες εισόδου,

Ε) Επαναφορά της Αστυνομικής δύναμης που υπήρχε πριν χρόνια στο χώρο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως μας λέει ο Βασ. Ντεληφιλιππίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας, «δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνουμε σχετικό υπόμνημα στους αρμοδίους, το έχουμε κάνει τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται ότι συναντάμε έναν τοίχο. Δεν μπορεί οι αρμόδιοι να μας απαντούν υπονοώντας ότι “συμβαίνουν αυτά”. Αυτό να το πουν στα τρία ορφανά που άφησε πίσω ο αδικοχαμένος συνάδελφος Πέτρος Βλαχιώτης. Η υπομονή των εργαζομένων, των εμπόρων και των κρεοπωλών που εργάζονται και επισκέπτονται τον ΟΚΑΑ, έχει φτάσει στα όριά της. Όσο σκληρή και να είναι η καθημερινότητά μας, τουλάχιστον να μην είναι και θανατηφόρα»…

You might also like