1.500 πρόβατα έκαναν φτερά μέσα σε μια νύχτα

Τριάντα τρεις χιλιάδες πρόβατα έχουν κλαπεί από φάρμες στην Αγγλία και στην Ουαλία τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011, σύμφωνα με αναφορές της Αστυνομίας, και ήδη οι Βρετανοί κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για τη διόγκωση του φαινομένου.

Την προηγούμενη όμως εβδομάδα έγινε μια μεγάλων διαστάσεων ζωοκλοπή. Ένα κοπάδι προβάτων αξίας 100.000 λιρών έκανε… φτερά από ένα αγρόκτημα στο Λίνκολνσιρ. 600 πρόβατα και 900 αρνιά εκλάπησαν μέσα στη νύχτα από ένα αγρόκτημα 40 στρεμμάτων, ένα περιστατικό που θεωρείται η μεγαλύτερη περίπτωση ζωοκλοπής των τελευταίων 25 ετών.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πρόκειται σαφώς για μια πολύ οργανωμένη δράση, στην οποία πρέπει να συμμετείχαν ικανός αριθμός ατόμων που χρησιμοποίησαν μεγάλα φορτηγά. Ο φόβος τώρα είναι ότι το κρέας των ζώων αυτών θα φτάσει στην κατανάλωση παράνομα μέσω μη ελεγχόμενων σφαγείων, και όπως λένε στελέχη της Εθνικής Ένωσης Κτηνοτρόφων, «τα πρόβατα έχουν ταυτότητα κι επομένως για να σφαγούν για ανθρώπινη κατανάλωση, είναι πιθανό ότι οι κλέφτες θα παραποιήσουν τα σχετικά έγγραφα».

Απευθυνόμενοι επίσης στους λιανεμπόρους, τους ζητούν να αναφέρουν στην αστυνομία αν έχουν οποιαδήποτε ένδειξη παράνομου εμπορίου. Σημειώνουν ακόμη ότι το συγκεκριμένο είναι συνέχεια μιας τάσης αύξησης των περιστατικών ζωοκλοπής, που υποκινούνται εν μέρει από τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πρόβειου κρέατος.

Η Εθνική Ένωση Κτηνοτρόφων έχει λάβει το πρώτο εξάμηνο του έτους, 142 καταγγελίες για ζωοκλοπή, όπως αναφέρεται στο meatinfo.co.uk.

You might also like