Meat Days 2012 – το επόμενο ραντεβού της αγοράς κρέατος
Στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012 όλη η αγορά του κρέατος, των πουλερικών, των αλλαντικών και των σκευασμάτων θα συναντηθεί σε ένα πολυ-γεγονός. Οι Ημέρες Κρέατος αναμένεται να καλύψουν την ανάγκη προβολής ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, στοχεύοντας τόσο στον επαγγελματία, επιστήμονα, ειδικό, όσο και στον καταναλωτή.
Με κεντρικό σύνθημα «Το Κρέας στα καλύτερά του» τα Meat Days 2012 είναι μια πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρώπων από όλη τη διαδικασία παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας σε ένα γεγονός όπου θα προβάλουν το προϊόν, θα αναζητήσουν τεχνολογικές και καινοτόμες διεξόδους ανάπτυξης, θα αναπτύξουν συνεργασίες.
Να σημειωθεί ότι ο κλάδος του κρέατος αφορά μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ συγκεντρώνει αρκετές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Κι ακόμα ότι τα προϊόντα αυτού του παραγωγικού τομέα, ως βασικά διατροφικά είδη, αφορούν όλους τους καταναλωτές.
Ο συνδυασμός ειδικής ενημέρωσης και διατροφικών πληροφοριών είναι στο επίκεντρο αυτού του γεγονότος που θα αναπτυχθεί με εκθεσιακά περίπτερα, συνεδριακές εκδηλώσεις, σεμινάρια και επιδείξεις… κρεοτεχνίας και… κρεογευσίας. Η παράλληλη λειτουργία του Meat Festival, αναμένεται να δώσει μια διάσταση πραγματικής γιορτής για το κρέας και τα υπόλοιπα σχετικά προϊόντα.
Την πρωτοβουλία διοργάνωσης των Meat Days που θα διεξαχθούν στο Metropolitan Expo έλαβαν το ειδικό περιοδικό Meat Place, που αποτελεί και το μοναδικό μέσο επικοινωνίας αυτού του κλάδου και η εταιρεία διοργάνωσης o.mind creatives. Ήδη όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κληθεί και αναμένεται να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία.