Την Κυριακή το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο των κρεοπωλών

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κρεοπωλών μέσα στη συγκυρία της κρίσης στην αγορά να συνεχίζονται και να παίρνουν διαστάσεις, η Ομοσπονδία τους έχει μπει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του συνεδρίου της που θα γίνει σε λίγες μέρες. Στις 2 Οκτωβρίου, οι σύνεδροι της ΠΟΚΚ από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν για να απολογίσουν την περασμένη τριετία, να κρίνουν το έργο της απερχόμενης Διοίκησης και φυσικά να δώσουν εντολή σε νέα Διοίκηση που θα πάρει στα χέρια της πολλά κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίσει και να επιλύσει.

Όλη η διαδικασία του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου θα λάβει χώρα στο κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ και θα ολοκληρωθεί με τις αρχαιρεσίες προς το μεσημέρι, όταν και θα ξέρουμε το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΚ, το οποίο θα συγκληθεί για να εκλέξει το καινούργιο προεδρείο.

Ο απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης υπό τον Π. Δημητρίου αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε (και συνεχίζει να αντιμετωπίζει) ο κλάδος, ειδικά σε μια καταναλωτική αγορά που αιμορραγεί λόγω των συνεχών δημοσιονομικών μέτρων, καθώς και τις διοικητικές ενέργειες που αποσκοπούσαν στην επίλυση προβλημάτων. Ειδική μνεία αναμένεται επίσης να γίνει στο γεγονός ότι κατά την τριετία της απερχόμενης Διοίκησης έγιναν σημαντικά βήματα στο θέμα της οργάνωσης της γραμματείας της ΠΟΚΚ, ότι στο οικονομικό πεδίο η Ομοσπονδία έφυγε από το «κόκκινο» και τώρα τα οικονομικά της είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση, ότι πλέον η ΠΟΚΚ ανήκει σε μια διεθνή οργάνωση (τη Διεθνή Συνομοσπονδία Κρεοπωλών) και έχει περισσότερη ενημέρωση και πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, ότι ανταποκρίθηκε θετικά σε όσα βήματα έχουν μέχρι στιγμής γίνει για τη δημιουργία μιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στο κρέας.

Στη συζήτηση επίσης αναμένεται να τεθεί από τους συνέδρους το ζήτημα των πολύπλοκων (και εσχάτως υπό αναθεώρηση) Αγορανομικών Διατάξεων που καθιστούν υπεύθυνο για όλα τον κρεοπώλη, αλλά και το θέμα του νέου Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα».

Στρατηγικός σχεδιασμός

Εκείνο που αποτελεί για τον κλάδο κεντρικό πρόβλημα από το οποίο απορρέουν όλα τα υπόλοιπα είναι η αγορά που μαραζώνει. Διότι από μια αγορά «νεκρή» δεν έχεις να πάρεις τίποτε. Επομένως, εκτός από τα θέματα που αφορούν νόμους και ρυθμίσεις της Πολιτείας, ξεχωριστή σημασία έχει το αν υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο θα επικεντρώνει στην κρίση αυτή καθαυτή, το αν δηλαδή η στοχοθεσία ενός ολόκληρου κλάδου επαγγελματιών θα περιλαμβάνει και παράλληλα στρατηγικά στοιχεία και κινήσεις εξόδου από την κρίση της αγοράς. Η συμμαχία με τον καταναλωτή δηλαδή, ίσως να μην αφορά μόνο την προσφορά ποιότητας και προσιτής τιμής, αλλά και κινήσεις που θα απευθύνονται στην κεντρική εξουσία και θα αποσκοπούν στην ελάφρυνση του δυσβάσταχτου βάρους το οποίο πληρώνει καθημερινά και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας…

You might also like