Βουτιά στα δύσκολα για το νέο προεδρείο της ΠΟΚΚ

Με την εκλογή νέου 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και νέου προεδρείου ολοκληρώθηκαν χθες 2 Οκτωβρίου οι εργασίες του 30ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών-Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ).

Σε ένα συνέδριο… ομοψυχίας, όπου επικράτησαν οι χαμηλοί τόνοι και η διάθεση συντεταγμένης πορείας για το μέλλον του κλάδου, οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών της ΠΟΚΚ συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν την τρέχουσα περίοδο, μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον (όλων ούτως ή άλλως) των επαγγελματιών. Στις περισσότερες μάλιστα ομιλίες κυριάρχησε όχι μόνο η αγωνία, αλλά κυρίως η ανάγκη να χαράξει ο κλάδος την κατάλληλη στρατηγική που θα τον βγάλει μπροστά και θα δημιουργήσει και τους όρους για μια νέα συμμαχία με τον καταναλωτή.

Στον διοικητικό απολογισμό, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συνέδρους, ο απελθών πρόεδρος Πέτρος Δημητρίου αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα της τελευταίας τριετίας που έκανε η ΠΟΚΚ για να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς τα αιτήματα του κλάδου, για να τακτοποιήσει τα οικονομικά της και να παραδώσει πλεονασματικό ταμείο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμβολή της ΠΟΚΚ στην προσπάθεια για δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στο Κρέας, καθώς και στην εγγραφή της Ομοσπονδίας στη Διεθνή Συνομοσπονδία Κρεοπωλών, γεγονός που έδωσε στους Έλληνες κρεοπώλες τη δυνατότητα να έχουν ενημέρωση από πρώτο χέρι για ό,τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες και τους αφορά, αλλά και να ακούγεται η φωνή τους και εκτός Ελλάδας.

Το κατά γενική ομολογία παραγωγικό αυτό συνέδριο έληξε με την εκλογή του νέου προεδρείου της ΠΟΚΚ, που αναλαμβάνει σε κρίσιμους καιρούς ένα δύσκολο έργο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θωμάς Χαρίσης, «συνεχίζουμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης, για να ανεβάσουμε το επάγγελμα εκεί που το έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί θα βοηθήσουμε για να βγάλουμε τον κλάδο μπροστά. Η οπτική μας είναι να χαράξουμε μια στρατηγική μακροπρόθεσμη, να οραματιστούμε τον κρεοπώλη του μέλλοντος. Αυτό σημαίνει να μελετήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, να αναλύσουμε, να καταστρώσουμε το σχεδιασμό μας, για να καταφέρουμε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις».

Τον Θωμά Χαρίση πλαισιώνουν στο νέο προεδρείο οι: Γιώργος Παπαργύρης (Α’ Αντιπρόεδρος), Θωμάς Φορτετσανάκης (Β’ Αντιπρόεδρος), Σάββας Κεσίδης (Γενικός Γραμματέας), Κώστας Αντωνίου (Αναπλ. Γενικός Γραμματέας), Γιώργος Γαλάνης (Ταμίας) και Δημήτρης Γαλανάκης (Έφορος Δημοσίων Σχέσεων).

Σημειώνεται ότι εκτός από τους ανωτέρω, στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΚ αναδείχθηκαν ακόμη (κατά σειρά εκλογής) οι: Πέτρος Δημητρίου, Τάσος Χατζηαναστασίου, Διονύσης Ανδρεόπουλος, Γιώργος Καπάρας, Σταύρος Πέρρος, Γιώργος Σκαρπαθάκης, Δημήτρης Παντόφλατζης, Δημήτρης Γκαρμπούνης, Νίκος Ζωγράφος, Γιώργος Τρούλης, Κώστας Τσουραμάνης, Θωμάς Ζιώγας, Γιώργος Καλοχριστιανάκης, Παντελής Δεβριάδης, Αντώνης Κανελλόπουλος, Ελευθέριος Ντουράκης, Ευλάμπιος Καλαμπάκας, Κώστας Σιδηρόπουλος.

You might also like