Γ. Δριβελέγκας: Στόχος η αύξηση της παραγωγής κρέατος

Την ανάπτυξη της παραγωγής ελληνικού κρέατος θέτει ως στόχο η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Meat Place.

«Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και στη μείωση του ποσοστού των εισαγωγών», δήλωσε ο υφυπουργός και εξηγεί ότι «τόσο το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία που περιλαμβάνει καινοτόμες διατάξεις για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων, όσο και τα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ όπως είναι τα σχέδια βελτίωσης και το Μέτρο 123 Α που αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών, ζωοτροφών κ.ά, θα συμβάλλουν στο σύνολό τους και στον εκσυγχρονισμό του κλάδου και κατ’ επέκταση στην αύξηση και της παραγωγής κρέατος».

Απαντώντας σε ερώτηση του περιοδικού για τις λαθροσφαγές και το παραεμπόριο στο κρέας, ο κ. Δριβελέγκας είπε πως υπάρχει «ένα οργανωμένο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των σφαγών σε όλη την επικράτεια», το οποίο «ήδη μας έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στον περιορισμό του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και συνακόλουθα στην προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, καθώς και στην εξυγίανση όλου του κυκλώματος της εμπορίας του κρέατος στη χώρα μας». Ενώ κάλεσε σε συμμετοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή, εμπορία και διακίνηση του κρέατος, αφού όπως είπε «χρειαζόμαστε από μέρους όλων σας συγκεκριμένες καταγγελίες για τα φαινόμενα λαθροσφαγής και παραεμπορίου».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Οκτωβρίου του Meat Place.

You might also like