Με ενδιαφέρον στη Meatmania

Μια σημαντική παρουσία στην έκθεση Meatmania στη Σόφια πραγματοποίησε το περιοδικό Meat Place. Επισκέπτες και εκθέτες βρήκαν στο stand του περιοδικού το ειδικό ξενόγλωσσο έντυπο που είχε ετοιμάσει η συντακτική ομάδα του Meat Place, ενώ υπήρχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πληροφόρηση σχετικά με την ελληνική αγορά κρέατος, τις δυνατότητες συνεργασίας, τις ελληνικές επιχειρήσεις κ.λπ.

Η Meatmania, είναι μια σοβαρή έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και ανήκει στην Ένωση των επιχειρήσεων επεξεργασίας κρέατος της Βουλγαρίας. Η φετινή διοργάνωση έγινε μαζί με άλλες τέσσερις ειδικές εκθέσεις που αφορούν γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, οινοποιία και γενικά είδη τροφίμων και ποτών. Οι εκθέτες παρουσίασαν τόσο σοβαρές τεχνολογικές λύσεις, με μεγάλα μηχανήματα και εξοπλισμό, όσο και προϊόντα κρέατος – κυρίως αλλαντικά, στα οποία η Βουλγαρία έχει μεγάλη παράδοση.

Η γειτονική χώρα, αν και τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει αρκετά την παραγωγή κρέατος, με αποτέλεσμα να είναι και αυτή βασικά εισαγωγέας, εντούτοις διατηρεί ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό τομέα στην αλλαντοποιία και την επεξεργασία κρέατος. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 449 σχετικές επιχειρήσεις με συνολική παραγωγή 320 χιλιάδες τόνους προϊόντων.

Η ελληνική παρουσία στο γεγονός αυτό, αν και σχετικά μικρή, δείχνει την τάση αναζήτησης συνεργασιών. Το περιοδικό Meat Place στην επόμενη έκδοσή του θα παρουσιάσει αναλυτική πληροφόρηση τόσο για την αγορά της Βουλγαρίας, όσο και για την ίδια την έκθεση.

You might also like