Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Diversey από τη Sealed Air

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Diversey Holdings Inc., εταιρείας με πρωτοπόρες λύσεις στον τομέα του καθαρισμού και της υγιεινής, ανακοίνωσε η Sealed Air Corporation. Η εξαγορά φέρνει κοντά δύο αλληλοσυμπληρούμενους πρωτοπόρους οργανισμούς που εστιάζουν στον τομέα της προστασίας. Η Sealed Air προσφέρει σήμερα ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και εμπειρίας στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων, υγιεινής εγκαταστάσεων και προστασίας προϊόντων. Η ένωση αυτή επεκτείνει τις δυνατότητές της να δημιουργεί καινοτόμες, σφαιρικές λύσεις για τις βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων και μαζικής εστίασης. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία μετά την εξέλιξη της συμφωνίας, «μπορούμε πλέον να κατευθύνουμε τους πόρους για Έρευνα και Ανάπτυξη, τις τεχνολογίες και τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης, προς ένα μεγαλύτερο εύρος πελατών, γεωγραφικών περιοχών και εφαρμογών».

«Κοιτάζοντας μπροστά»

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συναλλαγή, το επιτελείο της Sealed Air ασχολείται εντατικά με το σχεδιασμό της ενοποίησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο νέος οργανισμός θα είναι έτοιμος από την πρώτη κιόλας μέρα για να πραγματοποιηθεί μία ήρεμη εσωτερική ενοποίηση χωρίς επιπτώσεις για τους πελάτες. «Κοιτάζοντας μπροστά, είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα να επισπεύσουμε έργα ανάπτυξης, να επιτύχουμε τους στόχους συνέργειας και να ενισχύουμε το οικονομικό μας προφίλ, που παράλληλα θα δημιουργήσει μία ισχυρή ρευστότητα και μεγαλύτερη αξία για τη Sealed Air και τους μετόχους μας», δήλωνε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και CEO της Sealed Air, William V. Hickey.

Οικονομικά θέματα

Σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης, οι μέτοχοι της Diversey θα λάβουν 2,1 δισ. δολάρια σε μετρητά και 31,7 εκατ. κοινές μετοχές της Sealed Air αποτιμώμενες σε 16,70 δολάρια έκαστη με συνολικό αντάλλαγμα για τους μετόχους, το ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η Diversey, με περίπου 10.000 υπαλλήλους και καθαρές πωλήσεις το 2010 ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, θα ενωθεί με τη Sealed Air ως αναπόσπαστο τμήμα, ενώ οι ηγεσίες των δύο μερών θα διατηρήσουν τους ρόλους τους κατά την πορεία της ενοποίησης. Σύμφωνα δε με τα πρώτα στοιχεία, η Sealed Air πραγματοποίησε το 2010 πωλήσεις ύψους 7,6 δισ. δολαρίων, ενώ απασχολεί περίπου 26.000 υπαλλήλους που εξυπηρετούν τους πελάτες της σε 175 χώρες. Μετά την εξαγορά, στο χαρτοφυλάκιό της έχει ευρέως αναγνωρισμένες καινοτόμες εμπορικές επωνυμίες όπως το σήμα Bubble Wrap® για προστατευτική συσκευασία, το σήμα Cryovac® για συσκευασία τροφίμων και το σήμα Diversey® για καθαρισμό και υγιεινή.

You might also like