Τρεις μονάδες επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Πάτρας

Σημαντικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα έχουν πάρει το δρόμο τους το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Ελλάδα, με την έγκριση των σχετικών αδειοδοτήσεων από την Περιφέρεια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τρεις άδειες ίδρυσης νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Πάτρας, συνολικής δυναμικότητας 14 τόνων κρέατος ημερησίως.

Όπως ανακοινώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι εγκαταστάσεις "είναι σύμφωνες με τα πιο αυστηρά πρότυπα των Κοινοτικών Κανονισμών και θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν και καινούργιες θέσεις εργασίας". Επιπροσθέτως των παραπάνω, δόθηκαν ακόμη μία άδεια για εγκατάσταση συσκευασίας νωπών ιχθύων στο Πλατυγυάλι Αστακού και άλλη μία για εγκατάστασης επεξεργασίας γάλακτος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Σε μια εποχή που καίριας σημασίας αίτημα είναι η ενίσχυση της παραγωγής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αυτές οι πέντε νέες εγκαταστάσεις έρχονται να δείξουν ότι η οικονομία της Δυτικής Ελλάδας διαθέτει δυναμισμό και εξωστρέφεια και οι δυνάμεις της δεν παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις αλλά ενεργοποιούνται και τολμούν», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τις Υπηρεσίες της, στέκεται στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας, στέκεται στο πλευρό κάθε δημιουργικής δύναμης που μπορεί να συμβάλλει στην αναχαίτιση της κρίσης, στην εξομάλυνση της ανεργίας και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας».

You might also like