Θωμάς Χαρίσης: Στόχος η αναβάθμιση του επαγγέλματος

Την ανάδειξη του επαγγέλματος του κρεοπώλη θέτει ως πρώτη προτεραιότητα ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Θωμάς Χαρίσης και σκοπεύει να λάβει πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά και γνωστικά τον κλάδο. Αυτά τονίζει στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Χαρίσης στο Meat Place και δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί.

«Βασική προϋπόθεση είναι να συναντήσουμε τους αρμόδιους φορείς και να τους πείσουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που καταλήγουν τελικά στον κρεοπώλη δεν είναι η καλύτερη τακτική», λέει ο νέος πρόεδρος θέτοντας ως κύριο πρόβλημα την έλλειψη ελληνικής παραγωγής κρέατος.

«Όταν φθάνουμε στον έλεγχο να μην μιλάμε καθόλου για την υγιεινή που είναι το πρωτεύον θέμα -που τόσα χρόνια ο κρεοπώλης έχει προστατεύσει τη δημόσια υγεία, έχει αναβαθμιστεί ριζικά με δικά του χρήματα- και προσπαθούμε στον τελικό αποδέκτη που είναι ο κρεοπώλης να λύσουμε και να αναλύσουμε θέματα που είναι τεχνικής φύσης, όπως να γράψουμε ότι η χώρα γέννησης ενός ζώου είναι η  Γαλλία, η Ρουμανία, ή η Πολωνία, αφού παραγωγή στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο στον καταναλωτή;», αναρωτιέται δικαίως ο κ. Χαρίσης.

Στην ίδια συνέντευξη μιλά για την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης των κρεοπωλών, αλλά και τεκμηρίωσης των θέσεων που έχει η Ομοσπονδία, η οποία θα επιδιώξει να συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις για θέματα που αφορούν το κρέας.

You might also like