Συνεχίζει την κατάρτιση κτηνιάτρων η Επιτροπή

Το δεύτερο εργαστήριο σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων οργανώθηκε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη. Το εργαστήριο απευθυνόταν σε κτηνιάτρους και τη διοργάνωσή του είχε αναλάβει η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κτηνιάτρων.

Μετά την επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2011, αυτή η δεύτερη διοργάνωση δείχνει τη βούληση της Επιτροπής να συνεχίσει την προσπάθεια για βελτίωση των προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων, και να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες αποκτούν βαθύτερη κατανόηση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Οι κτηνίατροι είναι ένας σημαντικός κρίκος σε αυτόν τον τομέα, καθώς παίζουν σπουδαίο ρόλο στην παροχή συμβουλών και γνώσεων στους κτηνοτρόφους, στο ευρύ κοινό, αλλά και στους φορείς χάραξης πολιτικής.

Τη διημερίδα παρακολούθησαν κτηνίατροι παραγωγικών ζώων προερχόμενοι κυρίως από την Ισπανία, αλλά και από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης σπουδαστές κτηνιατρικών σχολών, αλλά και παραγωγοί.

You might also like