Προχωρά η προετοιμασία του Συνεδρίου Κρέατος

Την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Meat Days 2012 για το κρέας και τα προϊόντα του "από το στάβλο στο πιάτο" έχει ανακοινώσει ήδη η διοργανώτρια εταιρεία, ως ένα επιστημονικό γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης του επιστημονικού δυναμικού που ασχολείται στον κλάδο του κρέατος.

Η πρώτη ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΑΤ DAYS 2012 ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «από το στάβλο στο πιάτο»

22, 23 και 24 Ιουνίου 2012

METROPOLITAN EXPO, Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα

 

Το τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, που διεξάγεται παράλληλα με τις ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ 2012, αποτελεί το κύριο επικοινωνιακό γεγονός του πολυσχιδούς τομέα του κρέατος, που εκτείνεται σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την εκτροφή των ζώων έως το πιάτο του καταναλωτή, προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στη σημερινή εποχή, για να εκπληρωθεί το δόγμα μία υγεία: υγιή ζώα = υγιείς άνθρωποι, κάθε παραγόμενο και προσφερόμενο στην κατανάλωση ζωικό τρόφιμο και κατ΄ επέκταση το κρέας και τα προϊόντα του, πρέπει να συμμορφώνεται με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια, την υγεία και την ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Εκπληρώνοντας αυτόν το σκοπό, η θεματολογία του Συνεδρίου εξαπλώνεται σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από τις ζωοτροφές, συμβατική και βιολογική εκτροφή των ζώων, βιοασφάλεια εκτροφής, ορθή μεταχείριση, μεταφορά των ζώων, σφαγειοτεχνικές και λοιπές εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος και προϊόντων του, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, διακίνηση, μαζική εστίαση, λιανική και χονδρική πώληση, διατροφικές συνήθειες, νομοθετικές απαιτήσεις, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, επιθεώρηση, επίσημος έλεγχος, έως τη διαχείριση του τροφίμου από τον καταναλωτή.

Υποβολή εργασιών: Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν περίληψη (Ελληνική και Αγγλική, έκταση περίπου 250-300 λέξεων) με πλήρη στοιχεία του (των) εισηγητή (ών) (ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Για περισσότερες πληροφορίες: κα Μαρίζα Δαλίδου, υπεύθυνη προγραμματισμού του συνεδρίου, τηλ. 210-9010040.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής περιλήψεων εργασιών: 5 Απριλίου 2012.

Τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης για την αποδοχή των εργασιών: 20 Απριλίου 2012.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής πλήρων εργασιών: 10 Μαΐου 2012.

Το δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου ανέρχεται σε 70 € (προεγγραφή έως 10/05/2012 και ομαδική εγγραφή: 50 €, φοιτητές: 20 €) και περιλαμβάνει παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, είσοδο στην εμπορική έκθεση, χαρτοφύλακα και έντυπο υλικό, τόμο πλήρων πρακτικών των εργασιών του συνεδρίου, βεβαίωση συμμετοχής, coffee breaks.

Ο Πόεδρος τη Οργανωτικής Επιτροπής                                    Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

Θ. Δημητριάδης                                                                             Σ. Ραμαντάνης

You might also like