Επιστρέφει στην Ευρώπη το χοιρινό κρέας Ρουμανίας

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δουν σύντομα στις αγορές τους χοιρινό κρέας προερχόμενο από τη Ρουμανία, καθώς η χώρα, όπως διαβάζουμε στο pigprogress.net, έλαβε έγκριση να ξεκινήσει τις εξαγωγές χοιρινού κρέατος από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το πρόβλημα που δεν επέτρεπε στη Ρουμανία να εξάγει χοιρινό κρέας ήταν η κλασική πανώλη των χοίρων, ένα ζήτημα στο οποίο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές, έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία στη χώρα κρούσματα της ασθένειας σημειώθηκαν το 2007, στη δυτική Ρουμανία, σε εκτροφές που ανήκουν σε αμερικανική εταιρεία. Παρόλο που η Ρουμανία ακόμη δεν θεωρείται απαλλαγμένη από τη νόσο, εν τούτοις η εμπορική απαγόρευση θα αρθεί τις επόμενες ημέρες, εξέλιξη που θα αποφέρει έσοδα μεταξύ 600 εκατ. και ενός δισ. ευρώ κατά το πρώτο έτος, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος της χώρας.

«Οι συναλλαγές θα γίνουν από ένα εμπορικό κανάλι που δημιουργήθηκε στη Ρουμανία και συμπεριλαμβάνει επιλεγμένα χοιροτροφεία, σφαγεία και εγκαταστάσεις που παρέχουν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις όσον αφορά τη βιοασφάλεια, την υγιεινή και την επιτήρηση για την κλασική πανώλη των χοίρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

You might also like