Αρχές του 2012 η λειτουργία εργαστηρίου του ΕΦΕΤ στη Θεσσαλονίκη

Η βούληση της Διοίκησης του ΕΦΕΤ για την έναρξη λειτουργίας εργαστηρίου του στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του νέου έτους, ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί ο Πρόεδρος του Φορέα, Γ. Μίχας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση που είχε ο κ. Μίχας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη, μάλιστα, ο δεύτερος υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει όπου απαιτηθεί για την άμεση λειτουργία του υπερσύγχρονου εργαστηρίου του ΕΦΕΤ, το οποίο θα διευκολύνει το έργο των μηχανισμών ελέγχου για την ασφάλεια των τροφίμων. Στη συνάντηση των δύο ανδρών αποφασίστηκε επίσης η ενδυνάμωση μεικτών κλιμακίων ελέγχου, τα όποια θα πραγματοποιήσουν εντατικούς ελέγχους στην αγορά, κυρίως ενόψει των εορτών.

Η επίσκεψη του Γιάννη Μίχα στη συμπρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησης του ΕΦΕΤ για διεύρυνση της συνεργασίας με τις Περιφερειακές Αιρετές Αρχές και καλύτερο συντονισμό των περιφερειακών υπηρεσιών του με τις κεντρικές υπηρεσίες. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δήλωσε ότι, μετά από συνεννόηση που έγινε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννη Σγουρό, θα διατεθούν 5 πλήρως εξοπλισμένα αυτοκίνητα στην Περιφέρεια για τη διευκόλυνση των ελέγχων. Ανάλογος αριθμός έχει αποφασιστεί να δοθεί και στις άλλες περιφέρειες για την υποστήριξη του έργου τους.

Εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μίχας συνάντησε τους εργαζόμενους του ΕΦΕΤ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων και επαγγελματιών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) κ. Τσεμπερλίδη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Νικολόπουλο και το μέλος του Συλλόγου κ. Καλοχριστιανάκη.

Στις συναντήσεις αυτές επισήμανε από πλευράς ΕΦΕΤ την εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει των εορτών, στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται για την επιστημονική υποστήριξη των επιχειρήσεων τροφίμων και τόνισε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρές για όσους παραβατούν συστηματικά σε βάρος της ασφάλειας των καταναλωτών.

You might also like