Κάτι αλλάζει στο Ρέντη, λέει ο Π. Σταμπουλίδης

Αλλαγές προωθούνται στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας προς όφελος του ανταγωνισμού, όπως εξηγεί σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Meat Place ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μια από τις αλλαγές η εξάπλωση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού και στις ιχθυόσκαλες, με την απορρόφηση της ΕΤΑΝΑΛ, αλλά και ένα γενικότερο νοικοκύρεμα που αφορά τις υπάρχουσες συμβάσεις. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος είναι σε αυτή τη θέση μερικούς μήνες, με την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων προέκυψε μεγάλο όφελος και αυτό έδωσε τη δυνατότητα να υπάρξει και μικρότερο λειτουργικό κόστος για τις επιχειρήσεις της κρεαταγοράς.

Ήδη έχουν θεσπιστεί κίνητρα για να μπουν νέες επιχειρήσεις στην αγορά, ενώ από την 1/1/2012 θα υπάρξει και μείωση ενοικίου. Με αυτά τα μέτρα, η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί να αντιμετωπίσει παράλληλα και την μείωση του τζίρου της Κεντρικής Αγοράς που φθάνει φέτος το 20-25% και στο κρέας, αλλά και στα λαχανικά και τα φρούτα.

Στη συνέντευξη του αυτή ο κ. Σταμπουλίδης δίνει έμφαση στην προβολή της αγοράς με τη δημιουργία ενός σήματος ποιότητας. Κι ακόμα μέσα από τη συνέντευξη δίνει στους εμπόρους που ψωνίζουν από την Κεντρική Αγορά ένα μήνυμα ότι λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας, τα οποία και θα καταστήσουν το περιβάλλον της ασφαλή χώρο για τις αγορές.

Για το πλήρες κείμενο της συνέντευξης αναζητήστε το τεύχος 18 του Meat Place.

You might also like