Πώς θα ήταν η ύπαιθρος χωρίς κτηνοτροφία

Μια έκθεση που υπογραμμίζει τη σημασία της κτηνοτροφίας για την αγγλική ύπαιθρο, έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός για το Βόειο και Πρόβειο Κρέας (EBLEX). Με αυτή την κίνηση o EBLEX ελπίζει να δώσει μια άλλη οπτική στο επιχείρημα ότι η κατανάλωση κρέατος θα πρέπει να μειωθεί για να σωθεί το περιβάλλον.

Τα «Τοπία χωρίς κτηνοτροφία» είναι μια ανεξάρτητη έκθεση που πραγματοποιήθηκε από εταιρεία συμβούλων για λογαριασμό του EBLEX και απεικονίζει την εξέλιξη της βρετανικής υπαίθρου στα επόμενα 30 χρόνια αν τα παραγωγικά ζώα εξαφανίζονταν από αυτήν.

Φωτομοντάζ με βάση τις προβλέψεις από αγρότες, οικολόγους και άλλους ειδικούς, εμφανίζονται δίπλα σε σημερινές φωτογραφίες, επιτρέποντας στον αναγνώστη να οπτικοποιήσει τις αλλαγές που θα μπορούσαν να συντελεστούν από το 2011 ως το 2014, το 2021 και το 2041.

Η συγκεκριμένη έρευνα προσθέτει εμπεριστατωμένα στοιχεία στην τρέχουσα συζήτηση που αφορά τη βοοτροφία και την προβατοτροφία και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, αναφέρουν τα στελέχη του EBLEX, σημειώνοντας ότι «ορισμένες πλευρές ζητούν να μειωθεί ο αριθμός των εκτρεφόμενων ζώων για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο, αν το εξετάσει κανείς το ζήτημα αυτό απλοϊκά απομονώνοντας άλλα βασικά στοιχεία, καταλήγει να αγνοεί πολλές από τις ευεργετικές πλευρές που το ζωικό κεφάλαιο φέρνει στο περιβάλλον που αναπτύσσεται. Οι εντυπωσιακές εικόνες, σε συνδυασμό με τις αφηγήσεις των αλλαγών που θα συμβούν, φωτίζουν έντονα τα πιθανά αποτελέσματα μιας σημαντικής μείωσης στον αριθμό των ζώων και ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσει την απαραίτητη ισορροπία στη σχετική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται σήμερα».

Την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ (αγγλικά).

You might also like