Το κόκκινο κρέας στοιχείο της ισορροπημένης διατροφής
Με την υποστήριξη του Συμβουλίου για το Αγγλικό Μοσχαρίσιο και Αρνίσιο Κρέας – EBLEX, μια σημαντική δουλειά που αφορά τη σχέση του κρέατος με την υγιεινή διατροφή, βγήκε στον αέρα και απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό. Ειδικοί επί του θέματος έχουν παράξει μια συλλογή αποτελούμενη από 15 ενημερωτικά δελτία που περιγράφουν τη θρεπτική αξία και τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Τα δελτία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.meatandhealth.com και ο στόχος είναι να αναδειχθεί ο ρόλος που μπορεί να παίξει το άπαχο κόκκινο κρέας στο πλαίσιο μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφή. Επίσης, να διαλυθούν οι μύθοι γύρω από το κόκκινο κρέας και την υγεία.
Τα θέματα που καλύπτονται στα δελτία περιλαμβάνουν:
• Κόκκινο κρέας και μεταλλικά στοιχεία
• Κόκκινο κρέας και καρκίνος του εντέρου
• Κόκκινο κρέας και καρδιαγγειακά νοσήματα
• Κόκκινο κρέας και διαχείριση βάρους
Όπως δηλώνουν σχετικά τα στελέχη του EBLEX, «Το άπαχο κόκκινο κρέας είναι υψηλής διατροφικής αξίας και μπορεί να καταναλωθεί στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Τα ενημερωτικά δελτία μας θα δώσουν στους καταναλωτές καλύτερη κατανόηση της διατροφικής αξίας του και θα συμβάλουν στο να αποσαφηνιστούν τα δεδομένα που αφορούν συγκεκριμένα θέματα υγείας. Όσο περισσότερη γνώση έχουν οι άνθρωποι, τόσο πιο εύκολο τους είναι να πάρουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το τι καταναλώνουν».