Νο 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μάχη με την ύφεση δίνει η βιομηχανία προϊόντων κρέατος. Ο κλάδος υποδέχθηκε το νέο έτος με έντονο προβληματισμό. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν με απαισιοδοξία το 2012, εν τούτοις υπάρχουν κι εκείνες που σε πείσμα των καιρών θέλουν να αντιμετωπίσουν την κρίση ως ευκαιρία.
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Ιάκωβο Σαγιά: «Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τον κλάδο». Η αποτίμηση μιας σχέσης 40 χρόνων με τους κρεοπώλες.
  • Αποστολή στη Βρετάνη. Στην καρδιά της γαλλικής παραγωγής χοιρινού. Τι είδε και τι άκουσε το Meat Place κατά την επίσκεψή του σε χοιροστάσια και σφαγεία.
  • Αγώνας δρόμου για τους χοιροτρόφους. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2013 πρέπει να έχουν εναρμονιστεί με την Οδηγία για «τους στοιχειώδεις κανόνες για την προστασία των χοίρων». Οι φόβοι των Βρετανών και η ουραγός Ελλάδα.
  • «Το κράτος μας είναι τρύπια βάρκα». Το φαινόμενο ύπαρξης πλανόδιων κρεοπωλείων θίγει σε επιστολή του προς το Meat Place αναγνώστης του περιοδικού.
  • Ένα σύγχρονο… παραδοσιακό κρεοπωλείο. Η πλήρης διαχείριση του κρέατος από την αρχή μέχρι το τέλος υπόσχεται χαμηλότερο κόστος και ανταγωνιστικές τιμές.
  • Οι κρεοπώλες της Λέσβου εκπαιδεύονται. Προσπάθεια για τη συσπείρωση του κλάδου και την ενημέρωση των κρεοπωλών του νησιού καταβάλλει το Σωματείο Ζωεμπόρων – Κρεοπωλών Λέσβου.
  • Σκληρή στάση για τους μη διευθετημένους κλωβούς. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία που τα κράτη μέλη υποχρεούντο να εφαρμόσουν την Οδηγία για τις όρνιθες ωοπαραγωγής και οι Κοινοτικοί δεν φαίνεται να κάνουν πίσω δίνοντας παράταση, αν και η προετοιμασία των χωρών δεν έχει προχωρήσει.
  • Πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικά τα συστήματα εκτροφής. Τρεις τρόποι για να γίνει η εντατική κτηνοτροφία συμβατή με το περιβάλλον.
  • Τα νέα των «Ταξιαρχών». Η δισέλιδη ενότητα του περιοδικού με ειδήσεις και πληροφορίες από τη ζωή της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής.
You might also like