Επιστημονικό ενδιαφέρον για το Συνέδριο των Meat Days

Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας συγκεντρώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του που θα γίνει στο πλαίσιο των Meat Days 2012. Η συγκέντρωση θεμάτων για ολόκληρη την τροφική αλυσίδα προσελκύει επιστήμονες από διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Μέχρι τις 5 Απριλίου 2012 οι ενδιαφερόμενοι έχουν το περιθώριο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους υποβάλλοντας και περίληψη της εργασίας που θέλουν να παρουσιάσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιστημονικής επιτροπής τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνουν από τις ζωοτροφές, συμβατική και βιολογική εκτροφή των ζώων, βιοασφάλεια εκτροφής, ορθή μεταχείριση, μεταφορά των ζώων, σφαγειοτεχνικές και λοιπές εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος και προϊόντων του, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, διακίνηση, μαζική εστίαση, λιανική και χονδρική πώληση, διατροφικές συνήθειες, νομοθετικές απαιτήσεις, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, επιθεώρηση, επίσημος έλεγχος, έως τη διαχείριση του τροφίμου από τον καταναλωτή. Τα Meat Days 2012 προετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς στοχεύοντας στην ανάδειξη του κρέατος και των ανθρώπων του.

Η παράλληλη λειτουργία εμπορικής έκθεσης, λαϊκής γιορτής και επιστημονικού συνεδρίου δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά σε όλους τους εμπλεκόμενους με την αγορά κρέατος, πουλερικών και σκευασμάτων να δώσουν το δικό τους ραντεβού σε ένα πρωτότυπο γεγονός που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

You might also like