Σκανδαλίδης: Ο ΕΛΓΟ λειτουργεί κανονικότατα

Απάντηση σε όλο το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΟ, έδωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης. Η συνέντευξη Τύπου αφορούσε την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και η οποία δείχνει ότι πολύ μεγάλο ποσοστό κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στην επαρχία και την ενασχόλησή του με την αγροτική παραγωγή. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτής της συνέντευξης Τύπου (εδώ το κείμενο της συνέντευξης) ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην (πρωτοφανή) απόσυρση νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής ύστερα από τη δήλωση της Ν.Δ. ότι δεν πρόκειται να το υπερψηφίσει. «Το σχέδιο νόμου που αποσύραμε χθες από τη Βουλή, εφαρμόζεται στην ουσία με την Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε με τον κ. Βενιζέλο, ως Υπουργό Οικονομικών κατ΄ εξουσιοδότηση Νόμου που ψηφίστηκε από την Βουλή, βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός λειτουργεί ως να μην συνέβη τίποτε.

«Με το σχέδιο νόμου θέλησα να κατοχυρώσω θεσμικά τις πολιτικές του Οργανισμού ως προς την εφαρμοσμένη έρευνα, την πρακτική εκπαίδευση, τον έλεγχο και τις πιστοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων. Η Ν.Δ. ενώ επιφυλάχθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής , χθες δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου, προφανώς για προεκλογικούς λόγους. Απέσυρα το νομοσχέδιο, το οποίο θα αναγκαστούν να το ξαναφέρουν στη Βουλή και είναι κρίμα να γίνεται αυτή η προσπάθεια μετ’ εμποδίων».

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου «θα είχαμε όλο το σύστημα από παντού θωρακισμένο, για να έρθει η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι να συνεχίσει την πολιτική που ξεκινήσαμε. Εκτός κι αν τα διαλύσει πάλι όλα. Σταματήσει την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, σταματήσει την πολιτική για τα χωράφια, σταματήσει τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, σταματήσει το νόμο για τους συνεταιρισμούς, σταματήσει τα πάντα. Έτσι όμως η χώρα δεν πάει μπροστά» κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

You might also like