Νέος υπηρεσιακός υπουργός ο Ναπ. Μαραβέγιας

«Το στοίχημα για μένα είναι να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το κράτος έχει αρχίσει να διαλύεται λόγω της προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου δήλωσε ότι στο μικρό διάστημα που θα παραμείνει στο πόστο αυτό μαζί με δυο γενικούς γραμματείς και τον ειδικό γραμματέα που θα παραμείνουν στο υπουργείο, θα προσπαθήσουν, όσο είναι δυνατόν, να προχωρήσουν ορισμένα θέματα της καθημερινότητας και να συνεχίσουν το έργο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το κράτος λειτουργεί.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επιστροφή στη γη που έχει εξαγγελθεί είπε ότι είναι πολύ σημαντικό. «Πιστεύω πάρα πολύ στο αγροτικό δυναμικό, το οποίο ολοένα και ενδυναμώνεται, ολοένα και εκσυγχρονίζεται», είπε και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ξεκινάει από τον αγροτικό τομέα. Θέλει όμως πολλή δουλειά. Ξέρω πάρα πολύ καλά, 25 χρόνια δουλεύω πάνω σε αυτά τα θέματα. Έχω γράψει δεκάδες βιβλία και άρθρα. Θα προσπαθήσουμε, τουλάχιστον μερικά απ’ αυτά να τα βάλουμε σε κάποια εφαρμογή, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε προφανώς να μην προκαλέσουμε τριβές, διότι είναι πάρα πολύ ευαίσθητος ο αγροτικός χώρος».

Ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, καλωσορίζοντας το νέο υπουργό δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι και κανονικός υπουργός, ενώ κάνοντας μια μικρή αναφορά στην εικοσάμηνη θητεία του είπε: «Νομίζω ότι κάναμε μια δουλειά θετική. Προσπαθήσαμε να βάλουμε πολλές εθνικές αλλαγές, να βάλουμε τις βάσεις για μια ελληνική γεωργία που στα επόμενα χρόνια και με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα αποτελέσει τη βάση της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας και της ανάπτυξής της».

You might also like